Нові знання закріплені на практиці

30 квітня 2015 року

 Управлінські кроки майбутніх керівників навчальних закладів – 2

 
Магістранти спеціальності «Управління навчальним закладом» гуманітарно-педагогічного факультету (декан професор Шинкарук В.Д.) продовжують практичне освоєння управлінської діяльності коледжів і технікумів. 
 
Так, за вимогами освітньо-професійної програми та дисциплін «Керівник навчального закладу», «Техніка управлінської діяльності» та «Освітні технології» зі студентами проведено практичне заняття на базі Київського професійно-педагогічного коледжу імені Антона Макаренка в контексті університетської стратегії профорієнтаційної роботи у відокремлених підрозділах.
 
Майбутні освітні менеджери детально розглянули управлінську структуру коледжу,  вивчили роботу методичного кабінету та специфіку організації роботи приймальної комісії. За програмою, узгодженою директором коледжу, доктором педагогічних наук О.І. Щербак, про особливості діяльності коледжу студентів консультували заступник директора з навчально-виховної роботи В.П. Кондратьєва, завідувач методичного кабінету Т.М. Мар‘єнко та секретар приймальної комісії А.М. Белоусько. 
 
За дорученням ректора проф.С.М. Ніколаєнка з навчальним закладом укладено договір про співпрацю, що сприятиме подальшому розвитку партнерських стосунків між університетом та професійно-педагогічним коледжем.
 
Адміністрацією коледжу фахово прокоментовано запитання магістрантів щодо змісту підготовки фахівців у системі професійно-технічної освіти, які спричинені збором матеріалів для написання магістерських кваліфікаційних робіт. 
 
Важливим елементом професійного розвитку стала профорієнтаційна зустріч магістрантів з випускниками коледжу. Студенти мали змогу практично, на основі власних емоцій та спілкування, відчути специфіку проведення профорієнтаційної роботи з урахуванням усіх її елементів: професійної інформації, професійної консультації, професійного відбору та професійної адаптації.
 
Наші магістранти надали детальну інформацію потенційним абітурієнтам про зміст спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету та перспективи їх розвитку; про форми та умови здобуття ступеня «магістр» у НУБіП України; про вимоги професійної підготовки до особистості; про можливості професійно-кваліфікаційного становлення випускника.
 
Студентки спеціальності «Управління навчальними закладами» Міськевич Людмила та Халіман Ольга за допомогою презентації розповіли випускникам про особливості професійної адаптації та успішне професійне становлення через проходження ними різних видів практик під час навчання, наголосивши на потужному кадровому потенціалі, який забезпечує їх професійне становлення, цікавій позааудиторній роботі, зустрічах з відомими політиками і знаними освітянами й науковцями.
 
Продовженням практичного засвоєння основ наукової студентської роботи стало семінарське заняття у залах наукової бібліотеки університету. Студенти ознайомилися зі структурою наукової бібліотеки, з особливостями управління нею. Директор бібліотеки Кіщак Т.С. поділилася з майбутніми управлінцями практичним досвідом здійснення управління таким підрозділом, запропонувала до огляду наукові журнали, в яких висвітлюються найактуальніші питання управління навчальним закладом, закцентувавши увага на вимогах до оформлення бібліографічних списків до рефератів, курсових проектів, магістерських наукових робіт.
 
Насамкінець молодь емоційно і зосереджено переглянула виставку «Печаль війни у пам’яті не стерти» до 70-річчя з Дня закінчення Другої світової війни, яку підготували співробітники інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки.
 
Студентський висновок після роботи у коледжі та відвідування бібліотеки простий і єдиний: знання корисні для професійної компетентності за умови закріплення на практиці.
 
Роботу студентів координували 
доценти кафедри методики навчання 
та управління навчальними закладами 
Л.І. Макодзей, М.В. Михайліченко
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook