День відкритих дверей 2021

30 September 2021, 9:16

     Кожен день для університету, як чи не найважливішого соціального інституту у житті дорослої людини – це боротьба за студента: розумного, натхненного, мотивованого і спраглого до знань. Саме таких ми приймали сьогодні на першому у цьому навчальному семестрі Дні Відкритих Дверей, який об’єднав на стадіоні сотні українських школярів з різних куточків України, що приїхали у пошуку відповіді на чи не найголовніше питання одинадцятикласника – яком вузу довірити своє навчання?


Кожен факультет, навчально-науковий інститут та відділення презентували свій інтерактивний стенд з інформацією та промоцією, щодо переваг та можливостей навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Не стала виключенням і кафедра соціальної роботи та реабілітації, яка на чолі з завідувачкою Іриною Віталіївною Сопівник взяла активну участь у якісній промоції здобуття надважливої професії – соціальної роботи.




     Натхненні промови, особисті консультації, безпосередня робота з класними керівниками та батьками майбутніх абітурієнтів - все це лишало позитивне враження про кафедру і університет в цілому. Не відставали у роботі і представники студентської соціальної служби, керує якою студент третього курсу Алєксєєв Олександр. Студенти ділилися власним досвідом навчання, розповідали всі тонкощі професіїї, які їм вдалося осягнути та хвалилися своїми успішними літніми практиками, які вдалося пройти очно і в повному обсязі.





     Розгорнув свою роботу центр соціально-психологічної реабілітації, який працює при кафедрі, де кожен бажаючий гість зміг пригоститися гарячим чаєм та солодощами, проконсультуватися з приводу вступу з викладачами: професором Ніною Трохимівною Тверезовською, Антоніною Іванівною Наконечною, Каріною Олександрівною Власенко, Русланою Миколаївною Білик, Ярославою Ігорівною Вегерою та Богданом Віталійовичом Опальчуком, а також аспіранткою Вікторією Будегай. Особисті приклади та життєві історії наших викладачів були покликані мотивувати та ще більше пояснювати можливості для розвитку і навчання наших студентів у майбутньому.


     Всім охочим пропонували також пограти у ігри для вуличної анімації, базу яких кафедра планує постійно оновлювати і збільшувати.



Після виступу Ректора НУБІП Станіслава Миколайовича Ніколаєнка, який згадавши приказку порадив абітурієнтам стати щасливими на все життя - вибрати професію до душі і здобути освіту в одному з найкращих університетів країни, – абітурієнти мали змогу особисто завітати до корпусів, познайомитися з роботою кафедр, та в більш тісній і приватній атмосфері отримати консультацію щодо майбутнього вступу.




     Приємне враження на майбутніх студентів склала релакс-кімната, яка є улюбленим місцем студентів та викладачів кафедри, та чудовим майданчиком для проведення тренінгових навчальних занять. Абітурієнти задавали запитання, обмінювалися контактами, підписувалися на соцмережі, залишали свої контактні дані та отримували весь необхідний перелік матеріалів для подальшого підтримання контактів.



     Сподіваємося, нам вдалося зацікавити якомога більше студентів, мотивувати їх до навчання та спрямувати їх пошук в правильному напрямку. Приємно відзначати, що все більше абітурієнтів знає що таке соціальна робота і цілеспрямовано звертається за консультацією, адже це те, що додає нам, викладачам кафедри, снаги і надихає ставати кращими для наших студентів. І, як показала минула вступна кампанія, студенти відповідають нам взаємністю – обираючи одну з найперспективніших спеціальностей - соціальну роботу.


Асистент кафедри соціальної роботи та реабілітації, к.пед.н. - Білик Руслана Миколаївна

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook