Осінню сесію Школи «Юний філолог» закрито

November 4, 2020

03 листопада 2020 на кафедрі романо-германських мов і перекладу продовжила роботу онлайн осіння школа «Юний філолог». Захід було проведено за підтримки декана гуманітарно-педагогічного факультету доктора філологічних наук, професора Шинкарука Василя Дмитровича.
На заході були присутні учні 9-11 класів з різних навчальних закладів: гімназія №179 м. Києва, Вишнівська ЗОШ №2 Київської області, Острожанський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Черкаської області, Київський національний торгово-економічний університет ІІІ рівня акредитаці.Всього на заході було 82 учасника. Модератором школи для абітурієнтів «Юний філолог» був кандидат педагогічних наук, доцент кафедри романо-германських мов і перекладу Ножовнік Олег Миколайович.
Вступну промову взяла на себе завідувач кафедри романо-германських мов і перекладу, доктор філологічних наук, професор Личук Марія Іванівна. Абітурієнти мали чудову нагоду дізнатися про перспективи обрання фаху філолога на гуманітарно-педагогічному факультеті. Марія Іванівна закцентувала на перспективах працевлаштування, оскільки гуманітарно-педагогічний факультет має велику базу українських та іноземних компаній і шкіл для проходження студентами практики.

На урочистому онлайн-заході були присутні не тільки НПП кафедри та абітурієнти, а також студенти першого, третього років навчання бакалаврату і студенти першого та другого років навчання магістратури.

Студенти жваво та захоплено розповідали абітурієнтам цікаву і нову для них інформацію, відповідали на поставлені запитання.

Дяченко Юлія, студентка першого курсу, староста групи ФілА-20001б, розповіла про численні переваги НУБіП України над іншими університетами, зокрема зручне розташування корпусів недалеко від центру міста, гуртожитків а також знаходження університету всередині Голосіївського лісу. Поділилася своїми враженнями від навчання, специфіки викладання як в режимі офлайн , так і онлайн. Наголосила на низці форм роботи викладачів зі студентами, на консультуванні з боку викладачів та підтримки для студентів-першокурсників.

        

Турчина Катерина, студентка 3 курсу, проінформувала студентів про переваги навчання саме на кафедрі романо-германських мов і перекладу, професіоналізм та доброзичливість викладачів кафедри під керівництвом завідувача Личук Марії Іванівни. Розповіла про одночасне навчання у нашому Університеті та Поморській Академії (м. Слупськ, Польща), підтвердивши свою розповідь фактами з власного досвіду.

Кам’янська Дарина, магістрантка першого року навчання, розповіла про свій шлях вивчення англійської мови у стінах Університету. Зосередила увагу слухачів на створенні викладачами кафедри романо-германських мов і перекладу англомовного середовища, ідеального для оволодіння іноземною мовою.

Немова Тетяна, магістрантка другого року навчання, кандидат ветеринарних наук, окреслила можливості для майбутніх студентів у майбутній науковій діяльності. Університет та гуманітарно-педагогічний факультет створили ідеальний мікроклімат для розвитку молоді в науковомуспрямуванні. Кафедра романо-германських мов і перекладу створює умови для оволодіння науковою англійською мовою, особливо необхідною на сьогодні для написання статей, оприлюднення їх для міжнародного загалу, опрацювання фахових англомовних джерел.

 

Кандидат філологічних наук, доцент Чайка Оксана Ігорівна повідомила своїй онлайн-аудиторії про важливість використання англійської мови для міжнародної комунікації, особливо на сьогодні, у світі, що неочікувано швидко змінюється й оновлюється.

Туріцина Олена Миколаївна, асистент кафедри романо-германських мов і перекладу, представила фрагменти з інтерактивного курсу Сlose-Up. Сlose-Up – це інтерактивний навчальний курс з англійської мови. Курс має дозвіл Міністерства освіти і науки України на використання в навчальних закладах. Учасники Школи взяли участь у виконанні низки завдань під час демонстрації цього курсу. Цей пізнавальний сучасний курс з англійської мови складається з чотирьох рівнів – В1, В1+, В2, С1. Завдяки справжнім фотографіям, адаптованим текстам та відеосюжетам від National Geographic Learning урок стане «життєвим», мотивуючим та насиченим. Учні отримали багато нової інформації, що дозволить їм розширити кругозір, збагатити знання про навколишній світ.

На завершення зустрічі Козюбенко Ганна Миколаївна, класний керівник 10-Б класу, гімназія № 179, поділилася відгуками своїх випускників про НУБіП України. «НУБІП – це територія успіху та професійного зростання», – кажуть колишні учні гімназії №179 міста Києва. Ганна Миколаївна щиро подякувала організаторам заходу за підготовку та проведення осінньої сесії школи «Юний філолог». Впевнена, що слухачі Школи отримали незабутні враження та необхідну інформацію, що допоможе їм обрати спеціальність «Філологія (Перша мова-Англійська)». Зробити свій правильний вибір!

Загалом осіння сесія школи «Юний філолог» протягом чотирьох днів роботи об’єднала 102 учнів з різних загальноосвітніх шкіл. Це також успіх для викладачів кафедри романо-германських мов і перекладу. Це успіх п’ятирічної роботи школи «Юний філолог»!

Кафедра романо-германських мов і перекладу, гуманітарно-педагогічний факультет і НУБіП України чекатиме своїх студентів. До нових зустрічей, абітурієнте-21!

Юрій Рожков,
Олена Туріцина,
викладачі кафедри романо-германських мов
і перекладу 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook