Габріела Фігероа-Шашкова з Києва вже тривалий час цікавиться ІТ-факультетом та впевнена, що економічна кібернетика - це дійсно перспективний напрям для професійного розвитку

July 24, 2020
  • Давайте познайомимось? Розкажіть коротко про себе.

Мене звати Габріела Фігероа-Шашкова, я навчаюся в гімназії №172 "Нивки" міста Києва, мені 16 років. До свого майбутнього я ставлюся досить серйозно, тому вже 2 роки переглядаю різні спеціальності та заклади вищої освіти. Вже тривалий час цікавлюся факультетом інформаційних технологій НУБіП України, слідкую за подіями в instragram-групі IT_NULES, заходжу на youtube-канал факультету, до карантину вже декілька разів приїжджала з подругами під час навчального процесу в НУБіП України, щоб відчути атмосферу студентства.

  • Чи обрали вже спеціальність? Які критерії стали ключовими в виборі?

Насправді мені завжди подобалася робота з інформацією, як з текстовою, так і з числовою. Вважаю, що інформація в сучасному світі – це дійсно важливий ресурс та інструмент впливу. Звичайно я враховую і сучасні тренди, розумію, що за ІТ майбутнє, це перспективно і без цього нікуди.

Мене дуже зацікавила економічна кібернетика. Широкий профіль програми дає великі можливості. Перспектива стати в майбутньому бізнес-аналітиком або керівником ІТ-відділу – це дуже привабливо, чи не так?

Поєднання знань про економіку, бізнес-аналіз, математику, інформаційні технології та основи системного аналізу – це те, що дійсно потрібно на ринку праці, принаймні у вакансіях про це часто згадується. Я не знаю які професії будуть затребувані через 4-6 років, але я зрозуміла, що економічна кібернетика може дати мені необхідні знання та навички, які можуть бути корисні в будь-якій сфері та не залежать особливо від часу, це круто. Мої основні критерії: відповідність моїм інтересам та перспективи. Тут вони є.

  • Чи обрали заклад вищої освіти? Які переваги будуть вирішальними у виборі?

Як я сказала попередньо, я в вже 2 роки переглядаю різні спеціальності та заклади вищої освіти. Прочитала багато відгуків про багато навчальних закладів, зрозуміла, що в певній мірі це все хайп. Не буває всіх задоволених. Я звертала увагу на динаміку розвитку навчального закладу, викладацький склад, матеріальну базу, відношення до студентів, можливості. І тут факультет інформаційних технологій НУБіП України дає фору багатьом розпіареним закладам, хоча і нічого погано я не хочу про них казати. Факультету ІТ лише 10 років і всі ці роки він динамічно розвивається, це можна банально побачити під час перегляду відео та сторінки на офіційному сайті. Сучасні обладнані аудиторії, навчальний корпус з ремонтом, дуже приємний колектив співробітників, які тебе зустрічають та готові дати будь-коли відповіді на твої питання, і не лише під час дня відкритих дверей – це те, що впадає перше в око. Звернула увагу на викладацький склад, приємно, що він досить молодий, звичайно це добре, коли є і досвідчені викладачі, але хочу вчитися у тих, хто йде “в ногу з часом”. Після відвідування факультету я підписалася на instragram IT_NULES і постійно слідкую за оновленнями. Дуже вражає студентство, всі такі позитивні, дружні, активні, аж захотілося відчути себе їх частиною. Постійні заходи, події, життя вирує. Цікаво, що така дружність панує і між студентами і викладачами, таке рідко зустрінеш, а тут це реальність. Викладачі разом і з студентами приймають участь у різних культурно-масових заходах, спілкуються в коридорах після занять.

  • Чим цікавишся окрім навчання?

Я недарма сказала, що мені подобається робота з інформацією. В вільний час я люблю писати, іноді це твори, іноді поезія, це дуже імпонує мені. Звичайно захоплююсь читанням як навчальної, так і художньої літератури.

  • Такі вподобання – це дуже добре, Ви - молодець. На завершення розкажіть, будь ласка, про свої очікування від навчання в університеті?

Звісно це можливість для самореалізації, я займаю активну позицію в житті і хочу, щоб і оточення у мене було відповідне, також хочу отримати професію, яка була б і по душі, і була б затребуваною, а ще була доступною, адже результати ЗНО можуть внести свої корективи.

  • Габріело, дуже дякую за розмову та бажаю, щоб всі Ваші очікування стали справдились!

Інна Костенко,
асистент кафедри економічної кібернетики

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook