ДОСВІД ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ

April 4, 2020

Студенти першого курсу третьої групи спеціальності "Облік і оподаткування" активно долучилися до насиченого студентського життя НУБіП України і показали гарні успіхи за результатами першої сесії. Однак, життя внесло свої корективи – на час карантину для попередження розповсюдження короновірусної інфекції (COVID-19) всі студенти групи повернулися додому. Нині наші першокурсники успішно опановують вміння вчитися дистанційно.

 Староста групи Альона Журило, як справжній лідер групи, постійно спілкується з одногрупниками щодо можливостей ефективної організації дистанційного навчання; всі студенти дружньо підтримують один одного та допомагають при розв'язані завдань. До обговорення перших вражень від дистанційного навчання до Альони у чаті активно долучилися Гонтар АмінаРудь АннаХмельова Катерина та ФедфеденкоМарія.

  

Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?

 У перші дні карантину головним нашим завданням було швидко налаштуватися до дистанційного режиму навчання. І це завдання було не з легких для першокурсників, як певний виклик сучасності, і разом з тим –  ми отримуємо новий досвід. "Коли викладач пояснює матеріал з дисципліни у аудиторії, він сприймається значно легше" – відмічає Марія Федфеденко.

На мою думку, при дистанційному навчанні зростає відповідальність студента за самоорганізацію та дотримання графіку навчання для вчасного виконання завдань. Слід також подбати про умови для зручного користування ПК та Інтернету.

Для легшої адаптації до дистанційного режиму навчання нам суттєво допомогла онлайн платформа Elearn нашого університету. Ми використовуємо електронно-навчальні курси Elearn для вивчення наступних предметів другого семестру: Математики для економістівТеорії ймовірності та математичної статистикиПолітекономіїБезпеки праці і життєдіяльності та Англійської мови. Також з Правознавства була проведена відео лекція.

З викладачами з усіх дисциплін маємо онлайн зв'язок, і у разі виникнення питань - звертаємося за додатковими консультаціями.

А в загалі, дистанційне навчання є цікавим, оскільки кожен може навчатися зі свого місця проживання за індивідуальним графіком, на своїй швидкості сприйняття, без обмежень, оскільки є можливість використовувати матеріали у будь-який момент часу.

 

 

Які маєте побажання для викладачів?

 Викладачі університету підтримують нас, докладають багато зусиль для забезпечення нас як теоретичним матеріалом, літературою, так і методичними вказівками до практичних робіт, контролюють виконання завдань та своєчасно допомагають у розв'язанні практичних та самостійних завдань.

Однак, слід відмітити, що обсяги завдань для самостійного опрацювання з багатьох предметів завеликі у обмежених часових строках здачі, які пропонуються студентам. Було б доцільно, щоб викладачі конкретизували теоретичний матеріал для опрацювання, виділяючи ключеві питання з тем.

Значно полегшує виконання практичних завдань – наявність алгоритмів та прикладів їх розв'язку.

 

 

Скільки часу в день йде у Вас на самостійне навчання?

 Як показує власний досвід і досвід моїх одногрупників ми витрачаємо не менше, ніж 8 годин щоденно.

 Чи вдається під час карантину займатися спортом , читати книжки?

 Ми стараємося відповідально ставитися до карантину та його дотримання. Разом з тим, наша група дуже активна і креативна, тому кожен з нас знаходить можливості займатися спортом. Всі одногрупники також приділяють багато часу для покращення знань з англійської мови, використовуючи додатково відкриті Інтернет-ресурси. Рудь Анна та Хмельова Катерина захоплюються читанням книг у вільний час.

 Як свідчить інтерв'ю з Хитринцевою Анноюстуденти 2 курсу вже мають досвід роботи в Elearn та швидко адаптувалися до дистанційного навчання.

 

Хитринцева Анна на період карантину перебуває у своєму рідному місті Біла Церква та має привід провести час в своїй родині.

 Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного навчання?

 Приїхавши додому, я відчувала тривогу та переживання, оскільки запровадження карантину в нашій країні через коронавірус COVID-19 змінювало звичний для мене спосіб життя. Дистанційне навчання надихнуло мене використати корисно свій час та присвятити самоосвіті. Мені не складно було адаптуватися до дистанційного навчання, оскільки використання у навчальному процесі електронних навчальних курсів в системі Elearn для нас не новина. А організувати себе і налаштуватися на самостійне опрацювання матеріалу, чесно кажучи, складніше, потребує більше зусиль і витрат часу. Але, водночас, заощаджується час, який раніше витрачався на дорогу.

 Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?

 Я зрозуміла для себе, що якщо хочеш чогось досягти, важливо раціонально організувати графік своєї роботи. На навчання я витрачаю не менше 4 годин в день. Якщо у мене виникають питання, я завжди можу звернутися до наших викладачів і вчасно отримати чітке пояснення.

 Чим вдається займатися, окрім навчання,  під час карантину?

 Після навчання у мене є час і на саморозвиток, і на відпочинок. Я вважаю, що потрібно займатися тими речами, які збагачують кожного із нас і фізично, і естетично, і морально.

 Нині науковий прогрес рухається із шаленою швидкістю, ми живемо у цифровому світі, тому навчатися онлайн дистанційно – це актуальний та корисний досвід!

  

Журило Альона, староста групи та Куць Т.В.,

куратор 3 групи 1 курсу спеціальності "Облік і оподаткування"

Хитринцева Анна, староста групи та Чухліб А.В.,

куратор 4 групи 2 курсу спеціальності "Облік і оподаткування" 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook