Майбутній бухгалтер Карасюк Вікторія: дистанційне навчання – можливість здобувати якісні знання поза стін університету в період карантину

March 26, 2020

Студентка 2 курсу 3 групи спеціальності «Облік і оподаткування» економічного факультету Вікторія Карасюк на період карантину знаходиться вдома, поряд зі своєю родиною, в рідному селі Світязь, Шацького району, Волинської області. Про свій досвід дистанційного навчання вона розповідає в бліц-інтерв’ю.

Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?
- З моменту, відколи почула про дистанційне навчання, я зрозуміла, що доведеться прикласти багато зусиль для вивчення предметів самостійно. Проте адаптуватися до дистанційного навчання вдалося дуже швидко, завдяки допомозі викладачів та підтримці одногрупників. Дистанційне навчання виявилось доволі зрозумілим. Викладачі консультують нас можна сказати цілодобово, надають інформацію, надсилають джерела, якими ми можемо користуватися, цікавляться нашими успіхами і це головне.

Як відбувається самостійне навчання і чи може це зацікавити студента?
- Кожного дня я намагаюся виконувати всі завдання для вчасної їх здачі. Проте це забирає немало часу та енергії. В середньому в день я витрачаю близько 5-6 годин для виконання практичних завдань та конспектування лекційного матеріалу. Часто виникає багато питань щодо виконання тих чи інших практичних завдань. Спілкуємося з одногрупниками, отримую консультацію від викладачів, скільки б я не зверталась – мені ніхто ніколи не відмовив.
Якщо з певних причин я не прогляну вчасно матеріали викладених лекцій, презентацій, відеоматеріалів або ж не виконаю практичні. самостійні чи індивідувальні завдання то отримую оперативне сповіщення-нагадування через портал.

Які маєте побажання для викладачів?

  • Оскільки кожна наступна тема для нас є новою і об’ємною, а розв’язок задач і поставлені проблеми потребують детального аналізу, то було б добре, якби викладачі додавали більше прикладів з поясненнями, для нашого кращого розуміння;
  • Також встановити більші терміни для здачі робіт на навчальному порталі НУБІП – Elearn.

Чим ще, окрім навчання, Вам вдається займатися в умовах карантину?

- Звичайно, під час карантину є трішки більше вільного часу для свого особистого дозвілля, а саме: я знайшла час на книги, які давно почала читати; більше уваги приділяю своєму здоров’ю та харчуванню, що не завжди вдавалося робити під час навчання.
НУБіП України володіє сукупністю ресурсів (матеріальних, фінансових, інтелектуальних, науково-технічних, кадрових та ін.), які необхідні для ефективної реалізації дистанційної освіти в умовах карантину. COVID-19 змусив весь світ прокинутися в іншій реальності. Ця епідемія, звісно, буде зупинена й життя увійде в усталене русло, проте після отриманого досвіду система координат національної освіти зміниться назавжди. Бо ці зміни – результат нашого розвитку.

Наука іде вперед, навчальний процес теж пристосувався до нинішніх умов. Все буде гаразд, бо завтра новий день!

Олег Криворот
Старший викладач кафедри обліку та оподаткування
Куратор 3 групи 2 курсу

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook