Студентство НУБіП на Дні художника

November 29, 2019
м.Київ

 Студентство НУБіП на Дні художника

Київська осінь завжди багата на мистецькі події. Однією з найяскравіших стала Всеукраїнська виставка до дня художника, яка експонувалась у залах Національної спілки художників України. Цей захід став уже традиційним,  і його радо відвідують студенти НУБіП України, які вивчають етнокультурологію, бо тут є чудова нагода ознайомитися із мистецьким доробком сучасних українських художників. І цього року наші студенти ( а це другокурсники факультету ветеринарної медицини та 1-7 груп агробіологічного факультету) не залишилися розчаровані. Усі студенти радо ділилися враженнями, а от студентка 2 курсу 4 групи агробіологічного факультету Світлана Омельчук свої записала. Сподіваємося, що усім буде цікаво з ними ознайомитися:

«У виставкових залах Центрального будинку художника НСХУ (м. Київ, вул. Січових Стрільців, 1-5) з 11 по 27 жовтня проводився Всеукраїнський мистецький захід до Дня художника. Експонувалися твори у різних стилях: живопис, графіка, скульптура, декоративно-ужиткове мистецтво. На виставці були продемонстровані твори близько 200 претендентів на вступ до лав Національної спілки художників України.

         Виставка мала багато експонатів, які викликають різні враження: одні - захоплення, інші – подив, треті  - бажання повторити. Були картини у різних жанрах, від реалізму до сюрреалізму, від портретного живопису до модерних картин,  і кожна особлива по-своєму. Однією з картин, яка мені найбільше запам’яталася, є зображений на фоні голубого неба з парою білих хмаринок воланчик. Вона вражає своєю простотою, чистотою, вишуканістю і насиченістю кольорів. Цікавими також були полотна, на яких були зображені натюрморти та пейзажі із видами різних куточків нашої планети: від урбанізованого міста до села і незайманої природи гір.

         Особливе враження викликають, звичайно скульптури. Як виявилось, сучасні скульптори уміють дивувати. Їхні роботи цікаві та непрості. »

Доцент  кафедри культурології  Ярина  Пузиренко

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook