Гала-вечір у Києві з нагоди 70-річчя утворення Китайської Народної Республіки

16 September 2019, 10:39

Дипломатично-освітні взаємини - своєрідний місток для налагодження партнерських зв’язків між державами та освітніми закладами. 70-річчя утворення Китайської Народної Республіки святкують у Національній опері України. Урочистий концерт розпочали з виконання гімну України та гімну Китайської Народної Республіки. У програмі вечора вишукані номери солістів пекінської опери та українських корифеїв, артисти тішили гостей, відкривали витончене мистецтво Китаю і налаштовували на теплий настрій прийдешньої осені. У Китаї осінь — найпрекрасніша пора, коли духмяно пахнуть квіти османтуса, багряніє осіннє листя. Люди насолоджуються щастям, здійснюють свою китайську мрію, а радість та благодать шириться всіма куточками світу. Мотиви осені оспівані у китайській творчості з особливим натхненням.

Мистецтво Китаю зародилося як частина релігійних церемоній та ритуалів.

Китайський живопис і каліграфія відомі в усьому світі.

Каліграфія тут не просто уміння красиво писати, а і мистецтво, яке дає змогу майстрові в рамках традиції якнайповніше проявляти свою індивідуальність.

«Оспівана тема кохання та віри... мелодійна музика та яскраві костюми не залишають байдужим нікого. Це честь представляти наш університет на дипломатичному рауті. Культурна дипломатія - пріотет для кожного у сучасному глобалізованому суспільстві », - розмірковує доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніка Чекалюк.

Колектив НУБіП долучається до численних привітань з нагоди 70-річчя утворення Китайської Народної Республіки. Наші студенти навчаються у багатьох країнах світу, працюють і прославляють Україну, при цьому залишаються українцями. Колектив НУБІП вітає з ювілеєм, бажає плідної дипломатично-наукової співпраці нашим народам. Сократ сказав, що для того, щоб йти вперед, треба боротися за майбутнє і не воювати з минулим. Вперед до перемог! До цікавих відкриттів!

 

Олена Спіченко,
Олег Тянзуцький
гурток «Юний журналіст»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook