Літо: відпочинок чи час для творчості? Профорієнтація - головний пріоритет в комунікації між потенційними абітурієнтами й навчальним закладом

22 August 2019, 12:25

Влітку ми побували у шкільних таборах із медіамайстер-класами, презентували університет і переваги навчання. Діти заохоченні наочними прикладами вже почали готувати свій доробок для вступу у наступному році. Вітаємо усіх тих, хто отримає з рук шановного декана свій студентський квиток цього навчального року. Нехай очікування будуть реальністю, а цей рік стане для кожного особливим і неповторним, насиченим яскравими подіями, незабутніми враженнями. «Наш університет - це любов на все життя», - в один голос кажуть ті, хто навчається у НУБіП. Двері університету відкриті для Вас.

«Як готувати творчий доробок для вступу на журналістику?», - ми запитали у доцента кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніки Чекалюк: «це питання потребує ретельної підготовки, починати варто якомога раніше, пишіть блог і фотографуйте, знімайте відео - життя дивує щодня, учіться помічати цікавинки довкола себе й розповідайте про це світові. Саме з власних міркувань складаються матеріали, які ви готуєте. Не бійтесь творчих експериментів», - дає настанови викладач.

 

Справді, писати й знімати - це цікаво. До Дня Знань учасниця літньої школи журналістики, блогер Марія Ленд презентувала свою першу книжку у бібліотеці ім. В. Винниченка. Вишукано-стримана презентація юної письменниці Марії Ленд - приклад того, якими цікавими й продуктивними можуть бути канікули. https://youtu.be/5kEdbuSWYUg

 

Сюжет книги «Її щоденник»:

Це нотатки дівчинки-підлітка. Ідея книжки – розповісти про переживання дівчини і її досвід подолання труднощів. Нехай кожен, хто відкриє світ емоцій Варі, буде поблажливим до, здавалося б, дріб’язкових проблем дітей. Варя - не по-дитячому мудра, вона каже: «Не можна втекти від того, до чого прагне серце». Вона поділилася потаємними історіями, розповіла, як прийшла до свого маленького успіху – написала книжку. Скоріш за все, кожного з нас колись зраджували, обманювали, розбивали серце. У хвилини відчаю важливо знайти сили не замкнутися в собі, не закритися в черепашку туги і самотності чи зводити непробивні стіни, намагаючись сховатися від світу і суспільства. Дозвольте собі в такі хвилини розслабитися і подивитися на ситуацію зі сторони. Можливо, не все так жахливо, може, життя піднесло урок і його потрібно засвоїти, зробити висновки, стати сильнішим і мудрішим?

Отож, літо: відпочинок чи час для творчості? Вирішуйте кожен сам для себе. Бережіть свою гармонію, не дозволяйте обставинам розхитати психіку і наробити дурниць, бережіть гарний настрій – затишний світ позитиву. За книгою готується міні серіал на 5 серій. Відео https://youtu.be/ggX8h9TpcRw

Марія Ленд – школярка, інстаблогер, модель, актриса. Вболіває про економічне майбутнє планети, цікавиться історією. Захоплюється музикою, живописом, балетом, спортом, любить читати і подорожувати. Як актриса дебютувала у серіалі «Сусіди», де зіграла п’ятирічну дівчинку-янголя. Як модель у чотирирічному віці презентувала у фотосесії колекцію відомого бренду. Автор понад 30 публікацій у ЗМІ.

 

Дякуємо викладачам за цікаві профорієнтаційні заходи, батькам за чудові канікули, подякуймо прекрасному літу і зустрінемо з надією золоту осінь. Вперед, студенти і до зустрічі юні абітурієнти.

 

Діана Колесник,
Андрій Бегеровий, Зоя Іщенко
(вихованці літньої профорієнтаційної школи журналістики НУБІП)

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook