Екосистемний менеджмент у лісовому комплексі та садово-парковому господарстві у полі зору науковців НДІ лісівництва та декоративного садівництва

April 22, 2019
     18-19 квітня на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства та ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи розвитку екосистемного менеджменту у лісовому комплексі та садово-парковому господарстві».

     Згаданий тематичний напрям наукових досліджень нині стає надзвичайно актуальним у світовому науковому співтоваристві. За 10-річний період глобальна природнича наука поповнилася значною кількістю наукових праць присвячених питанням екологізації процесів впливу людини на лісові та урбанізовані екосистеми. Міжнародна зацікавленість у питаннях запровадження механізмів екосистемного менеджменту у лісовому та садово-парковому господарстві відображена участю у роботі конференції науковців з США, Німеччини, Швейцарії, Польщі, Білорусі та Словаччини. Загалом у роботі конференції взяли участь понад 80 учасників з семи країн.

     Під час пленарного засідання 18 квітня було акцентовано увагу на питаннях застосування методичних підходів для обліку та оцінювання функцій лісових й урбанізованих екосистем, а також на впровадженні механізмів екозбалансованого відтворення та комплексного використання лісових ресурсів в умовах глобальних викликів та існуючих соціально-екологічних обмежень.

     Під час виїзного засідання 19 квітня на базі ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» акцентовано увагу на наукових досягненнях молодих учених. Наукова молодь науковці інституту не тільки ознайомилася з науковою та виробничою базою Боярської ЛДС, а й долучилася до практичних аспектів використання сучасних технологій у природничих дослідженнях. Зокрема, на базі Дзвінківського навчально-науково-виробничого центру, аспірантом кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Петром Дячуком було проведено майстер-клас зі створення просторових моделей дерев, що ростуть на відкритому просторі за допомогою безпілотного літального апарату DJI Phantom 4 PRO, оснащеним камерою з сенсором 1”CMOS.

     Також молоді науковці представили власні наукові результати, зокрема ті, які стали можливими завдяки активній співпраці з науковою частиною Боярської ЛДС.

     Обговорення згаданих питань у ході активної наукової дискусії, дозволило виокремити перспективні напрями майбутніх досліджень дня науковців інституту у співпраці з колегами з міжнародних наукових лісівничих установ.

Роман Василишин,
директор НДІ
Олександр Мельник,
начальник наукової частини
ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook