Гуманітарії змагаються на олімпіаді з української мови

April 20, 2019

     Студенти гуманітарно-педагогічного факультету втретє беруть участь в II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)», що відбувається на базі факультету філології й журналістики імені Михайла Стельмаха Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Цьогоріч від університету в конкурсному змаганні беруть участь Маршак Юлія, студентка 2 курсу спеціальності «Міжнародні відносини», і Грабовська Софія, студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика». Вони змагатимуться із понад ста студентами, які навчаються в різних закладах вищої освіти України.

     II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)» відбувається в три тури.

     Перший тур (письмовий) передбачає виявлення у студентів знань чинних норм сучасної української літературної мови, умінь послуговуватися її лексичним і фразеологічним багатством, навичок у складанні й коригуванні різних типів документів, а також умінь редагувати тексти наукового стилю фахового спрямування.
     Завданням другого туру (творчої роботи) було підтвердити або спростувати думку, висловлену в запропонованому твердженні.

     У перервах між турами Олімпіади учасникам не давали сумувати студенти педагогічного, зокрема організували концертно-розважальну програму, екскурсії університетом, презентували пам’ятки культури й архітектури Вінниці.
     За результатами двох турів перші позиції займає Маршак Юлія, яка минулого року стала переможцем у номінації «Талановитий промовець».

  

     Побажаємо їй успішно підготувати публічний виступ на одну із запропонованих морально-етичних тем та гідно його виголосити, вибороти перемогу в II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)».

Світлана Харченко

 

 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook