Щоб побачити веселку, треба пережити дощ

March 18, 2019

Після зимово-осінніх буднів прийшла вона – весна-красна: яскрава, квітуча, всіма улюблена та вічно молода. Чарівна весна увійшла у парки і сквери, наповнила новим життям бруньки дерев; пташки повернулись із теплих країв і тепер кожного дня наспівують свої весняні пісні. Ледве-ледве подув теплий вітер, як зелена травичка вже пробилась крізь торішнє сухе листя; сонечко стало частим гостем у Голосієві.

Напрочуд приємно почуватися в обіймах весни, поділяючи її настрій! Вона кличе за собою, вабить і вміє це робити так, що чинити опір її старанням немає абсолютно ніякого бажання. Настає таке відчуття, що в нас ще з самого створення світу закладено прагнення з приходом весни творити, змінювати світ, експериментувати. Втім, недарма кажуть: щоб побачити веселку, треба пережити дощ. Тож, хоча зима і залишилася вже далеко позаду, але охайний і по-справжньому весняний вигляд території НУБіПУ так просто не дається: докладати зусиль треба до всього. Відтак, декан гуманітарно-педагогічного факультету – доктор філологічних наук, професор Василь Дмитрович Шинкарук – зініціював прибирання територій, які прилягають до корпусів університету.

 

 

Одними з перших підтримали ініціативу В.Д. Шинкарука і взялися за роботу студенти-першокурсники спеціальності «Журналістика». Декан, як і його команда, став авторитетом для студентів, показавши останнім приклад своєю доброчинною працею. У журналістів особливе ставлення до навколишнього середовища, адже екологічна проблема – це актуальна проблема сьогодення всього людства. «Ми переконані, що в рідному університеті люблять природу і піклуються про неї. От взяти хоча б ботанічний сад – це ж оаза натхнення і спокою!» – кажуть майбутні телеведучі та відеоператори.

 

Відповідний захід для студентів-першокурсників – це не лише звичайне прибирання території, а й можливість дізнатись більше про кожного. Під час прибирання хлопці й дівчата співали пісні, ділились спогадами про шкільні роки, розповідали свої життєві історії, галереї їх телефонів поповнились веселими фото та відео. Першокурсники називають свою групу сім’єю, цінують кожен момент проведений разом і переконані, що після закінчення університету залишаться друзями.

«Сьогоднішній весняний день видався напрочуд продуктивним для нас; ми поєднали приємне з корисним, і тепер із одногрупниками плануємо влаштувати пікнік» – дала коментар Вікторія Хлопчанюк. Ми зачасто засиджуємось у квартирах чи в гуртожитку, а щасливе життя вимірюється саме такими подіями. Отож обов’язково виходьмо частіше на свіже повітря і радіймо тому, що дарує нам природа. Чисте повітря, квітучі дерева, ошатні будівлі, прибрана територія – це мінімум, потрібний для того, щоб насолоджуватися життям у Голосієві.

 

Олена Бойко, студентка 1 курсу
спеціальності «Журналістика»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook