Кінологія – перспективний напрям підготовки фахівців на факультеті тваринництва і водних біоресурсів

February 19, 2019

 

    19 лютого 2019 року під керівництвом декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадима Кондратюка відбулася нарада з питань можливості підготовки на факультеті фахівців за спеціальністю – кінологія.

     В нараді взяли участь випускник факультету, нині інструктор КСУ з прикладних видів дресирування собак, лейтенант міжнародної корпорації забезпечення громадської безпеки, кінолог кінологічного центру “Антеус” Національного парку Межигір’я Василь Войнич, директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва Іван Чумаченко, завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Сергій Рубан, доцент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Василь Бочков, завідувач кафедри біології тварин Микола Сахацький, доцент кафедри біології тварин Володимир Афанасенко та декан факультету аграрного менеджментуАнатолій Остапчук.

     Василь Войнич звернув увагу присутніх на те, що існує декілька робочих професій з кінології, але спеціалістів-кінологів-професіоналів, на жаль, недостатньо. На сьогодні спеціалістів з кінології за магістерськими програмами готують в Одесі та Сумах в межах спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
     Враховуючи те, що кінолог сьогодні потрібний в державних і приватних структурах та особистих господарствах, назріла необхідність підготовки висококваліфікованих фахівців зі спеціальності – кінологія і в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

     Учасники наради прийшли до висновку, що слід терміново розпочати роботу по пошуку фахівців і створенню кафедри кінології та підготовці необхідних документів з ліцензійної справи, для чого була створена робоча група і напрацьована дорожна карта по втіленню планів у реальне виконання справи.

Володимир Афанасенко, 
доцент кафедри біології тварин

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook