Дмитро Киредон з Тернопільщини: професія агронома знову в тренді

February 11, 2019

Коли ти визначився з фахом який будеш здобувати після закінчення школи?

     – Свідомий вибір стати агрономом я зробив ще у 9-му класі. Жодних інших варіантів або напрямків не розглядав, оскільки на той час мені це подобалося і приносило задоволення.
     Вважаю, професію агронома — однією з найважливіших у світі. Адже вона – спеціальність збірна і акумулює знання з рослинництва, ґрунтознавства, агрохімії, мікробіології і селекції тощо. Не дивлячись на своє «колгоспне» звучання, професія глибоко інтелектуальна і вимагає сильних та різнобічних мізків, здатних вирішувати досить складні завдання.

  • Якими професійними навичками повинен володіти агроном, на твою думку?

     – Розбиратися у видах ґрунтів, етапах росту і розвитку рослинних культур, мати знання природничих наук (фізики, хімії, біології), принципів роботи сільськогосподарської техніки, основ роботи в лабораторії. Це цікаво і дуже перспективно саме сьогодні, коли завдяки високим технологіям агрономія зробила крок на новий щабель відкриттів!

  • Успішний агроном, на твою думку, це…

     – Людина, яка любить свою землю, має завзяття до праці та неабияке терпіння. Для мене професія агронома, а тим паче дослідник, — це творчість. Мене захоплює той факт, що можна вплинути на показник врожайності. Саме тут творчий початок: ти сам обираєш схеми, за якими будеш працювати і коли виявиш трохи винахідливості, помноженої на наукове обґрунтування — то й результат буде радувати.

  • Чому ти вибрав саме НУБіП України?

     – Вперше про НУБіП я почув від своїх батьків. Далі почав цікавитись вже самостійно: відвідав офіційний сайт, почитав відгуки в соціальних мережах і т.д. Остаточно визначився після відвідування університету на День відкритих дверей: я був дійсно вражений. І тому прикладу максимум зусиль, щоб стати студентом топового вишу НУБіП України!

Розмовляв Віталій Коваленко
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook