Студенти спеціальності «Облік і оподаткування» вдруге стали учасниками стипендіальної програми «СМА Scholarship Program»

December 1, 2018

 26 листопада 2018 року на засіданні вченої ради економічного факультету магістрам спеціальності «Облік і оподаткування» Оксані КовалевичЄвгену КузнєцовуВікторії ЛисенкоЮлії ШендерівськійКатерині Лозоцькій та бакалавру Марії Дулєпі вручено сертифікати на участь у міжнародній грантовій стипендіальній програмі «СМА Scholarship Program», яка ініційована Інститутом бухгалтерів управлінського обліку (США) та орієнтована на підтримку освіти майбутніх професіоналів з бухгалтерського обліку.  

Право навчатись за унікальною   стипендіальною програмою «СМА Scholarship Program» отримали й інші магістри: Ігор КиченкоАнастасія МятенкоОльга МельниченкоДарина Птуха. Студенти  мають повний пакет переваг, що дозволять їм вчитися і здавати іспит CMA безкоштовно. Такі переваги, зокрема, включають оплату: реєстраційного внеску за членство в IMA ($15) та за членство (у відповідній категорії $39 – $230 / рік) протягом 3 років; вартості послуг за вхід в програму CMA ($250);  пакету підтримки іспиту – інструменту, який допоможе оцінити зміст матеріалу, включеного до іспитів CMA; реєстраційних внесків за першу спробу здачі іспиту на кожній частині іспиту CMA (2 частини – $415) та ін. У міжнародній практиці СМА вважається «золотим стандартом» сертифікації, яка передбачає оцінку професійних компетенцій фахівців з управлінського обліку, а також з таких напрямів, як: фінансове планування та аналіз; управління ризиками; внутрішній контроль; управління витратами; точність прогнозування діяльності; аналіз рішень; інвестиційні рішення; корпоративне/комерційне фінансування. Отримання сертифікату СМА є визнанням професіоналізму і гарантує його власникам успішне партнерство в бізнесі й керівні посади у фінансовій сфері.

Випускники минулого року зі спеціальності «Облік і оподаткування»  (Наталія Пінчук, Роман Горбуненко, Артур Дудніченко, Владислав Чекарєв, Оксана Гнесь і Валентина Вовченко) уже використовують отримані знання під час навчання  за цією грантовою програмою і підтверджують свій рівень професійного зростання у вітчизняних й міжнародних компаніях, транснаціональних корпораціях, де вони працюють, а найближчим часом намагатимуться його підтвердити під час складання спеціального іспиту на отримання сертифіката СМА. Вітаємо студентів спеціальності «Облік і оподаткування» з отримання статусу стипендіатів програми «СМА Scholarship Program». Сподіваємось, що отримана можливість долучитися до навчання міжнародного рівня забезпечить їм суттєву конкуренту перевагу на ринку праці.

Євгенія Калюга,

д.е.н, професор, завідувач  кафедри обліку та оподаткування 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook