Сьогодні Всесвітній день філософії!

15 November 2018, 13:00

Безліч мислителів стверджували, що суть філософії полягає в подиві. Філософія народжується з природного прагнення людських істот цікавитися собою і світом, в якому вони живуть. Філософія вчить мислити, досліджувати фундаментальні істини і будувати власні висновки. Філософія – це любов до мудрості, постійна рефлексія щодо світу та місця людини в ньому. Протягом століть у різних культурах філософія народжувала концепції, ідеї, теорії, закладаючи основи критичного, незалежного і творчого мислення.

Всесвітній день філософії (World Philosophy Day) був заснований на 33-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 2005 році. Хоча передумови для створення свята були задовго до цього. Метою Всесвітнього дня філософії є знайдення спільної платформи для обговорення глобальних соціокультурних перетворень, долучити людей до філософської спадщини, стимулювати повсякденне мислення для нових ідей, заохочувати публічні дебати в громадянському суспільства з приводу викликів, що постають сьогодні перед суспільством.

За 13 років існування свята до його святкування вже долучилися понад 70 країн з усього світу. Найголовніший захід у цей день проходить в ООН. Щороку там проводиться конференція, присвячена новому актуальному питанню сьогодення. В цей день проводяться і організовуються різні заходи на місцевому, національному і міжнародному рівнях: філософські діалоги і кафе, дискусії та круглі столи, конференції та семінари, виставки і презентації, інші культурні заходи у контексті загальної теми дня, з участю філософів і вчених з усіх галузей природничих і суспільних наук, викладачів, студентів, школярів, представників культури, освіти, ЗМІ та широкої громадськості.

З нагоди професійного свята викладачі кафедри філософії НУБіП України щиро запрошують всіх на тиждень філософії, який проходитиме з 19 по 23 листопада 2018 року. В програмі тижня – проведення конкурсу художніх робіт «Я і філософія», конкурсу студентських есе «Коронація філософського слова». Також буде проведений круглий стіл на тему помісної православної церкви в Україні. Переможці конкурсів отримають призи!

Валентина Культенко,
доцент кафедри філософії

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook