2017 рік – рік звершень на факультеті тваринництва та водних біоресурсів

18 February 2018, 17:56

    2017 рік виявився не простим, але дуже вдалим для факультету тваринництва та водних біоресурсів. Факультет був єдиним в університеті на базі якого проходило одразу два ІІ етапи Всеукраїнських студентських олімпіад  із спеціальностей «Водні біоресурси та аквакультура» (25-27 квітня) і «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» (16-18 травня). Дуже приємно, що компетентне журі, до складу якого входило половина представників із інших закладів вищої освіти, в обох випадках засвідчило перемогу студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України. Це є серйозним «індикатором і маркером» проведення навчального процесу на факультеті, і як результат підготовки висококваліфікованих фахівців з тваринництва і рибництва.

    В рамках підписаних договорів студенти та викладачі факультету  проходили різноманітні міжнародні стажування та виробничі практики: у Китаї – аспірант Марія Дорошенко, студенти 3 курсу Ярослав Костенко і Анна Кириєнко, професор Світланою Костенко, у Литві – професор Андрій Гетя та доцент Сергій Грищенко, в Естонії – магістри Михайло Матвєєв і Ірина Фичак, в Ізраїлі – професор Микола Повозніков, у Польщі – професор Михайло Сичов, доценти Руслан Кононенко і Наталія Рудик-Леуська та багато інших.

    За результатами ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі наук «Зоотехнія» студентка 4 курсу Анна Новицька була визнана переможцем та нагороджена дипломами ІІ ступеня від Міністерства освіти і науки України, Національної академії аграрних наук України та Академії наук вищої освіти України.

    У червні на факультеті відбувся потужний науковий захід - науково-практична конференція «ANIMAL NUTRITION FORUM 2017», який зібрав представників з шести країн світу.

    Перед початком роботи приймальної комісії офіційно після капітального ремонту введено в навчальний процес лекційну аудиторію №45 навчального корпусу №1. Остання – вже п’ята з п’яти наявних на факультеті.

    Після червневого випуску  110 бакалаврів-технологів та 9 магістрів-дослідників за спеціальностями "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" та "Водні біоресурси і аквакультура" у серпні лави факультету поповнили 316 нових студентів. Це один з найкращих показників в університеті за результатами вступної кампанії. Приємно, що вручення студентських квитків і залікових книжок новоспеченим першокурсникам, які вступили на денну форму навчання з понад 100 шкіл і 15 технікумів всієї України, відбулося у новоствореній святковій залі навчального корпусу № 3. Цього року  серед вступників дуже багато обдарованої молоді, яка прийшла сюди з метою отримати професійні знання і стати успішними людьми, щоб у подальшому розвивати нашу країну.

    З першого тижня навчання у вересні нашим студентам випала можливість відвідати тижневий курс лекцій професора університету штату Айова Майкла Кенелі, який завітав на факультет з дружнім візитом.

    У вересні вдало було проведено Х міжнародну іхтіологічну науково-практичну конференцію «Сучасні проблеми теоретичної і практичної іхтіології». У її роботі крім науковців і практиків цієї галузі з України взяли участь представники Білорусії, Молдови, Німеччини, Польщі.

    V Міжнародним тематичним семінаром на факультеті було відзначено 15-річчя журналу № 1 в Україні з птахівництва  «Сучасне птахівництво», який видається на факультеті і є фаховим з сільськогосподарських та ветеринарних наук.

     Вперше був започаткований Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з годівлі тварин та технології кормів на приз академіка І.І. Ібатулліна. У листопаді представники шести провідних закладів вищої освіти аграрного спрямування позмагалися за перемогу і призовий фонд у розмірі 10 тис. грн.

     9 листопада у переповненій актовій залі навчального корпусу № 3 факультет провів масштабний захід – конкурс краси «Міс факультету–2017», переможницею якого стала студентка 4 курсу Ольга Гапон. Студент 3 курсу Костенко Ярослав, який до речі є головою Студентської організації факультету, у конкурсі «Краса НУБіП України»  беззаперечно отримав титул «Містер глядацьких симпатій», вразивши усіх своїми неперевершеними виступами.

    Дуже приємно, що в цьому році завдяки зусиллям колективу на чолі з професором Андрієм Гетьою факультет виборов міжнародний грант за програмою ERASMUS+ та став учасником проекту  з фінансуванням біля 1 млн.євро.

     23 листопада на базі факультету відбувся круглий стіл, присвячений рибній політиці України, де розглянули наявні здобутки, проблеми і перспективи галузі. Потому на адресу ректора університету надійшов вдячний лист від Асоціації «Українська аквакультурна спільнота», де висловлювалась подяка за високий рівень організації, підготовки та проведення круглого столу.

    Напередодні нового року ще одну подію в свій актив записав наш колектив. 29 грудня ректор Станіслав Ніколаєнко, міністр АПК України у 2014 році Ігор Швайка відкрили ще одну сучасну навчальну лабораторію – біології тварин.

    Тож, не словом, а ділом увесь колектив факультету тваринництва та водних біоресурсів підтверджує  чітке виконання розвитку у руслі програми «Голосіївська ініціатива -2020» і ставить перед собою нові цілі і вершини, які будуть слугувати орієнтиром у 2018 році.

Вадим Кондратюк,

декан факультету тваринництва

та водних біоресурсів


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook