Вища інженерна освіта європейського рівня – на факультеті землевпорядкування!

16 October 2017, 16:00
Кафедра геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі
Нещодавно на кафедру геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі завітали випускники факультету землевпорядкування – Вікторія Гадайчук , яка закінчила магістратуру у 2012 році по кафедрі геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі (колишня ГІС і технологій) та Артем Холодков, який, здобувши диплом бакалавра в НУБіП, продовжив навчання у Польщі.
 
 
 
— Вікторія, розкажи чим займалась після закінчення навчання?
Після закінчення навчання вирішила будувати кар’єру за фахом, застосувати свої знання, вміння та навички за кордоном. Спочатку працювала у Польщі, де займалась обробленням даних ДЗЗ. Наразі працюю у Німеччині менеджером у галузі застосування приладів для одержання геопросторових даних.
 
  
 
— Знання з яких дисциплін знадобилися у роботі?
Безперечно, знання, отримані під час навчання, дозволяють почуватись кваліфікованим фахівцем і бути затребуваним не тільки на вітчизняному, але й на закордонному ринку праці. Але не варто сподіватись лише на знання, отримані в аудиторії. Велике значення мають також практичні навички, здобуті на виробництві, а також досвід, який приходить з часом. На практиці довелось застосовувати знання, отримані з таких дисциплін, як супутникова геодезія, електронні геодезичні прилади, дистанційний моніторинг земельних ресурсів, методи дистанційного зондування Землі, глобальні навігаційні супутникові системи.
— Чи доводилось звертатися за порадою на рідний факультет?
Звісно, адже всі знання неможливо охопити. Неодноразово виникали питання, тому доводилось просити підказку на рідній кафедрі (наразі використовуємо Skype).
— Чим займаєшся у вільний час?
Вільний від роботи час я присвячую сім’ї, подорожам. За той час, що провела за кордоном, встигла побачити багато цікавих місць. Побувала не тільки в Німеччині, а й ще в багатьох європейських країнах. Але встигла впевнитись, що  сучасна вища інженерна освіта із геодезії та землеустрою – це шанс побудувати успішну кар’єру у багатьох галузях, пов’язаних із використанням геопросторових даних.  Також не потрібно забувати, що знання іноземної мови на високому рівні (наразі використовую англійську та вивчаю німецьку) – розширює власний світогляд та можливості працевлаштування.
Вступ на факультет землевпорядкування у Національному університеті біоресурсів і природокористування України – це можливість здобути якісну інженерну освіту європейського ґатунку.
 
— Дякую за розмову, успіхів тобі!
 

Розмову вів

Дроздівський О.П.

доцент кафедри геоінформатики

і аерокосмічних досліджень Землі  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook