Педагоги провели міжнародний науково-практичний семінар «Розвиток вищих духовних потреб особистості у контексті формування здорового способу життя»

May 29, 2017

15.02.2017 р. наказом ректора НУБіП України № 102, для реалізації програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2020», ураховуючи рішення громадських слухань щодо стану втілення розробок лікаря-новатора і науковця А.І.Потопальського за підтримки Громадської ради освітян і науковців (ГРОНУ) у структурі університету створено Центр духовного відродження та оздоровлення людини і довкілля, метою якого є забезпечення молекулярно-генетичного оздоровлення українського суспільства і охорона оточуючого природного середовища. 

Екологічні проблеми, які намітились у глобальному і національному вимірі у зв’язку із застосуванням інтенсивних технологій ведення сільського господарства, посилення антропогенного і техногенного навантаження на природу, значно погіршують якість і скорочують тривалість життя громадян України, яка сьогодні, за цими важливими показниками посідає 81 місце серед 160 країн цивілізованого світу (ІРЛП). Тривалість життя громадян України в середньому на 15-20 років менша ніж у західних європейців, американців чи японців. За роки незалежності щорічне від’ємне сальдо у відтворенні населення України коливається у діапазоні 130-400 тис. осіб. Забруднення прісних водойм, повітря, використання генетично-модифікованих організмів та синтетичних замінників, хімічних речовин і консервантів у харчовій промисловості, відсутність належного медичного обслуговування наших співгромадян, використання у лікувальній практиці засобів виключно алопатичної медицини, призводять до погіршення стану здоров’я нації. Особлива шкода наноситься здоров’ю підростаючого покоління, дітям та молоді. Статистичні дані Українського інституту соціальних досліджень вражають прогресуючою динамікою щодо «помолодшання» різних хвороб (серцево-судинні, туберкульоз, онкологія) . 

Професор Потопальський Анатолій Іванович пропонує унікальну авторську методику оздоровлення людини, лікування важки захворювань. З одного боку вона відзначаться новизною, а з іншого відроджує національні традиції фітотерапії, лікування травам, плодами живої природи. Серед цілющих ягід вирізняється своїми лікувальними властивостями гібриди кавуна і гарбуза виведений групою вчених на чолі з Анатолієм Івановичем Потопальським. З цього великого за розміром і вагового продукту масою 40 кілограмів можна готувати соки, джеми, варення, сухий порошок. Вживання кавбузових продуктів виводить з організму радіонукліди, важкі метали, паразитів, лікує хвороби кишково-шлункового тракту, печінки, нирок, передміхурової залози, серцево-судинної системи, виводить з організму паразитів та інше.

Анатолій Іванович Потопальський є розробником препаратів, що дозволяють лікувати хворих на рак, різні вірусні хвороби, у тому числі СНІД. Ці препарати відомі під назвою «Ізатізон» та «Амітозин». 

У цьому зв’язку, до переліку елементів здорового способу життя людини дотримання режиму праці і відпочинку, рухової активності, занять фізичною культурою і спортом, загартовування, якісного харчування, відмови від шкідливих звичок, «очищення» помислів, емансипації від поганих учинків слід додати ще і лікування дарами природи.
Уся лікувальна практика Анатолія Івановича тісно переплітається із вищими духовними потребами людини, передбачає пробудження глибокої віри у Бога, базується на християнській етиці і моралі.

25.05.2017 року відбувся Міжнародний науково-практичний семінар на тему «Розвиток вищих духовних потреб особистості у контексті формування здорового способу життя», де зібрались освітяни і науковці, громадські діячі, політики, народні депутати, наші студенти, представники друкованих засобів інформації, телебачення. Безсумнівно, усі учасники цього наукового кворуму збагатяться, винесуть для себе, а найголовніше для власного здоров’я, корисні знання, налагодять співпрацю і дружні стосунки між собою. 

З одного боку, цей захід проводиться з метою презентації уже згаданого Центру духовного відродження та оздоровлення людини і довкілля на чолі з Анатолієм Івановичем Потопальським, а з іншого для популяризації духовних цінностей та цінностей здорового способу життя, який має стати нормою поведінки кожної людини, насамперед нашої молоді. 

Багато зусиль для організації та проведення семінару доклали НПП кафедри педагогіки (Буцик І.М., Виговська С.В., Васюк О.В., Зайченко І.В., Кручек В.А., Маценко Л.М., Теслюк В.М.) під керівництвом завідувача кафедри Руслана Васильовича Сопівника та декана гуманітарно-педагогічного факультету Василя Дмитровича Шинкарука. Дійсний член НАПН України, професор кафедри педагогіки Галина Павлівна Шевченко підготувала цікаву змістовну доповідь про розвиток духовної рівноваги людини. Кафедра педагогіки вдячна за дружню підтримку в організації заходу кафедрам соціальної роботи та психології, соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті.

  

Валентина Теслюк,
доцент кафедри педагогіки

 
 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook