Сучасна наука в інтерпретації молодих дослідників. Секції: "Лінгвістичні та методологічні аспекти викладання іноземних мов" та "Системні та функціональні характеристики мовних одиниць різних рівнів"

3 May 2017, 17:53

27 квітня 2017 р. на кафедрі романо-германських мов і перекладу гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України була проведена 71 студентська наукова конференція «Сучасна гуманітарна наука в інтерпретації молодих дослідників».

Кафедра романо-германських мов і перекладу очолила роботу двох секцій:
- Секція 20. Лінгвістичні та методологічні аспекти викладання іноземних мов (керівник секції: доцент Рубінська Б.І.)
- Секція 21. Системні та функціональні характеристики мовних одиниць різних рівнів (керівник секції: доцент Бабенко О.В.).

За підсумками конференції можна відзначити високий рівень студентських наукових робіт, креативність та лаконічність викладу матеріалу доповідачами. З метою виявлення найкращих досліджень були запропоновані критерії оцінювання наукових проектів.  Для зацікавлення студентів науковою роботою на секції 20 виступила студентка 1 курсу магістратури Шостак Наталія, яка розповіла про загальні аспекти методики викладання перекладу.

Були визначені кращі доповіді секції 20: презентації студенток 1 курсу Сисман Дарії на тему “Comparison of Old Russian and English Fairy Tales” і Шумнової Анастасії на тему «Порівняльна характеристика та класифікація невербальних способів спілкування у різних народів світу».

Серед кращих виступів секції 21 варто відзначити доповіді: Зоренко Катерини «Фразеологізми із зоокомпонентом в український та англійський мовах», Погукай Карини «Дослідження особливостей функціонування англійських запозичень у сучасній українській мові», Курилко Олени «Субстантивація як різновид транспозиції у лінгвістиці» та Заман Софії  «Порівняння концепту “погода” в українській та англійській фразеології».

УХВАЛЕНО:

1. Нагородити сертифікатами кращі доповіді у кожній з секцій.

2. Створювати умови для ефективного залучення студентів до наукової та інноваційної діяльності.

3. Рекомендувати найкращі доповіді для опублікування в наукових збірниках НУБіП України в співавторстві з науковими керівниками.

Олена Бабенко,
Броніслава Рубінська,
доценти кафедри романо-германських
мов і перекладу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook