Право на вибір студента факультету аграрного менеджменту реалізується

28 April 2017, 10:00
ауд. 228 корпус №10

     Право вибору студентами дисциплін та напрямів своєї підготовки, закріплене в Законі України «Про Вищу освіту», останніми роками змушує окремих НПП та цілі викладацькі колективи університетів переорієнтовуватись на роботу, яка буде цікавою та корисною студентам. А це, хоч і вимагає від викладачів додаткових зусиль, є запорукою забезпечення якості освітніх послуг. Сьогодні молодь стає все більш вибагливою до носіїв важливої для них професійної інформації і вимагає конкретики та підтвердження результатів. Виходячи з цього, на факультеті аграрного менеджменту вже стало традицією проводити зустрічі, де окремі викладачі та колективи кафедр презентують свої досягнення, змальовують перспективи майбутніх фахівців, які озброєні знаннями і вміннями, здобутими у співпраці з ними.

Так, у п’ятницю 28 квітня на факультеті аграрного менеджменту пройшла презентація окремих вибіркових дисциплін та спеціалізацій у бакалавраті за напрямом підготовки «Менеджмент». Студенти-вступники 2015 року у цей день мали можливість заслухати інформацію про альтернативні напрями своєї підготовки та проведення наукових досліджень відповідно до можливостей, які їм надають випускові кафедри. А вибирати було з чого, адже цьогоріч за ініціативи кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту та відповідно до рішення Вченої Ради факультету аграрного менеджменту до традиційних на факультеті бакалаврських програм підготовки за спеціалізаціями «Менеджмент організацій і адміністрування» і «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» на вибір студентам було запропоновано нову – «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

Першою презентувала свої можливості і здобутки у межах підготовки за спеціалізацією «Менеджмент організацій і адміністрування» кафедра менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського. Завідувач кафедри, професор Горьовий Василь Павлович переконував присутніх у тому, що вітчизняній економіці та державі потрібні менеджери-універсали, які мають потужний лідерський потенціал, здатні забезпечити результативну роботу трудових колективів, налагодити ефективну систему комунікацій, організувати виробництво або реалізацію продукції, розробити та реалізувати стратегію розвитку підприємства, налагодити логістичне забезпечення, зініціювати та підтримати кооперативний рух на селі і не тільки. Василь Павлович запевнив, що це може найкраще зробити саме колектив кафедри очолюваний ним, адже в його складі 4 професори та 12 доцентів і старших викладачів, які читають профільні дисципліни.

Далі естафета презентацій перейшла до професора Галушка Валерія Павловича – завідувача кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД, першого декана факультету аграрного менеджменту. Він та його колеги доценти Ковтун Олена Анатоліївна та Діброва Лариса Василівна по черзі навели аргументи на користь студентського вибору спеціалізації «Менеджмент ЗЕД», адже аграрний сектор України має значний експортний потенціал і потребує спеціалістів для налагодження міжнародної торгівлі та зовнішньоекономічної діяльності господарюючих суб’єктів, а кафедра має потужні традиції та результати у їх підготовці. Найсвіжішим переконливим доказом цього стала перемога студентки цієї спеціалізації Липницької Тетяни на Всеукраїнській студентській олімпіаді з менеджменту ЗЕД. Акцентували увагу присутніх і на тому, що випускники кафедри успішно працюють по спеціальності не лише в Україні, а й закордоном.

Презентувала свої можливості і здобутки також наймолодша кафедра факультету - кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту, яка активно включилась у наукову, навчальну та інші види діяльності на факультеті, залучаючи ініціативну студентську молодь. З метою підготовки бакалаврів до навчання в магістратурі за новоствореною спеціалізацією «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», викладачі кафедри підготували комплекс професійно-орієнтованих дисциплін на 3 і 4 курсах для націленої підготовки фахівців, які зможуть аналізувати міжнародні програми та гранти, шукати потенційних інвесторів та залучати реальні інвестиції, здійснювати оцінку ефективності такої діяльності тощо. Завідувач кафедри – член-кореспондент АН України Шинкарук Лідія Василівна запевнила, що сама особисто та її ініціативний колектив зроблять все можливе аби студенти, які оберуть підготовку під їх керівництвом, стали компетентними та успішними менеджерами.

Також на розсуд студентам запрошені викладачі представили програми окремих дисциплін загального вибору. Так, з циклу гуманітарної підготовки студенти можуть обирати логіку, релігієзнавство та іноземні мови, а з циклу фундаментальної та професійної підготовки - основи наукових досліджень, теорію систем та системного аналізу, теорію економічного аналізу, економетрію, організацію і планування виробництва в аграрних формуваннях, а також організацію підприємницької діяльності.

Отже, вибір за студентами.

Олександр Новак, заступник декана

факультету аграрного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook