Завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин у складі міжнародної місії взяв участь у проведенні антикорупційного моніторингу Таджикистану

April 12, 2017

Впродовж 27-31 березня 2017 року завідувач кафедри землевпорядного проектування НУБіП України, доктор економічних наук Андрій Мартин як експерт Антикорупційної мережі для Східної Європи та Центральної Азії Організації із економічного співробітництва та розвитку відвідав Таджикистан у складі місії 4-го раунду моніторингу цієї країни в рамках Стамбульського плану дій по боротьбі із корупцією.




Робота місії була спрямована на оцінку прогресу Таджикистану у питаннях розвитку ефективної та прозорої публічної служби, посилення боротьби проти хабарництва та забезпечення доброчесності в бізнесі, а також підтримку активної участі громадськості в реформах. В рамках місії були проведені зустрічі із керівництвом Виконавчого апарату Президента Республіки, Ради національної безпеки та оборони, Секретаріату Прем’єр-Міністра, Вищого Зібрання Таджикистану «Маджлісі Оли», Агентства із державного фінансового контролю та боротьби із корупцією, Національної ради щодо протидії корупції, Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Державного комітету національної безпеки, Вищого суду, Вищого економічного суду, Уповноваженого з прав людини, Податкового комітету, Агентства державної служби, Державного комітету із землеустрою та геодезії, науковими колами, представниками бізнес-асоціацій та інститутів громадянського суспільства.


Андрій Мартин забезпечив поглиблене вивчення та напрацювання рекомендацій щодо подолання корупції у галузі земельних відносин, що включали огляд стану земельного законодавства Таджикистану, оцінку механізмів набуття та реалізації прав на земельні ділянки, публічності відомостей про земельний фонд, роботи органів державного контролю за використанням земель.


Довідково: Стамбульський план дій по боротьбі з корупцією був прийнятий в рамках Антикорупційної мережі ОЕСР у вересні 2003 року. Реалізація Плану дій включає декілька етапів: огляди національного законодавства та інститутів для боротьби з корупцією; реалізацію рекомендацій, прийнятих в результаті огляду; моніторинг прогресу в реалізації рекомендацій. В рамках моніторингу країн, уряди готують відповіді на детальний запитальник. Команда експертів з інших країн Мережі відвідує країну і проводить зустрічі з представниками державних органів, які відповідають за боротьбу з корупцією, з представниками громадянського суспільства і бізнесу, зарубіжними і міжнародними представниками, які працюють в країні, для формування об'єктивної думки щодо досягнутого прогресу. В Антикорупційній мережі для перехідних економік беруть участь такі країни: Азербайджан, Албанія, Білорусі, Боснія та Герцеговина, Болгарія, Вірменія, Грузія, Естонія, Казахстан,Киргизстан, Колишня Югославська Республіка Македонія, Латвія, Литва, Молдова, Російська Федерація, Румунія, Сербія, Словенія, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, Україна, Хорватія та Чорногорія. Європейський Союз, Рада Європи, ОЕСР, ООН, ЄБРР, Трансперенсі Інтернешнл, Інститут Відкритого Суспільства є колективними членами Мережі.


Декан факультету землевпорядкування
Тарас Євсюков

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook