ВІТАЄМО ПРОФЕСОРА ЮРІЯ СУХЕНКА З ВИСОКОЮ НАГОРОДОЮ

September 4, 2015
м. Київ, НУБіП України

31 серпня на початку нового навчального року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулась визначальна подія нагородження науковців та освітян. Високою нагородою був відмічений доктор технічних наук, професор, Відмінник освіти України, Винахідник СРСР, завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Юрій Григорович Сухенко.

Наукова робота професора Сухенка Ю.Г. пов’язана з проблемами тертя та зношування, підвищення надійності і довговічності машин та обладнання переробних і харчових виробництв, а також використання альтернативних джерел енергії на транспорті та в сільськогосподарському виробництві. Наукові розробки Ю.Г. Сухенка, які стосуються відновлення та зміцнення деталей машин і обладнання з використанням концентрованих джерел енергії впроваджені на створених ним дільницях зміцнювальних технологій в Україні, Росії, Латвії, Киргизії, загалом більше ніж 20-ти підприємствах.

За розробку серії мобільних заводів для виробництва дизельного біопалива з технічних рослинних і тваринних жирів професор Сухенко Ю.Г. на Міжнародній виставці «Агро-2010» одержав Золоту медаль, а на виставці «Агро-2011» Золотою медаллю була удостоєна розроблена під його керівництвом технологія глибокої переробки жирів у широку номенклатуру паливо-мастильних матеріалів, змащувально-охолоджувальних рідин для металообробки, сировини для фармацевтичної і парфумерної промисловості. 

Мобільні заводи для виробництва дизельного біопалива з технічних тваринних жирів і рослинних олій, створені за безпосередньою участю і під керівництвом Ю.Г. Сухенка, пройшли державні приймальні випробування і ефективно працюють у м. Хмельницькому та у м. Чигирині. Паливо відповідає вітчизняним і європейським стандартам.
Професор Сухенко Ю.Г. бере активну участь у підготовці і атестації наукових кадрів. Він член спеціалізованої вченої ради Національного технічного університету України «КПІ» із захисту докторських та кандидатських дисертацій, а також член наукової ради Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України за фаховим напрямом «Фізико-технічні проблеми матеріалознавства».

Ю.Г. Сухенко працював у редколегіях наукових збірників та журналів, а саме: «Проблеми тертя та зношування», «Харчова і переробна промисловість», «Наукові праці НУХТ», «Продовольча індустрія АПК» та ін.
Лекції професора Сухенка Ю.Г. відзначаються інноваційністю, високим професійним рівнем у поєднанні з науково-методичною майстерністю і застосуванням ПЕОМ. Ю.Г. Сухенко читав лекції в Хефейському технологічному університеті та Аньхойській сільськогосподарській академії (КНР). Підтримує міцні наукові контакти і має спільні праці з вченими Люблінської та Білостоцької політехніки (Польща).

Чуйне і доброзичливе відношення Ю.Г. Сухенка до колег сприяє згуртуванню колективу кафедри, очолюваної ним в НУБіП України, націлює на нові здобутки. Лише за останні 3 роки професор Сухенко Ю.Г. за рейтинговими показниками вивів кафедру на передові позиції у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. За його ініціативою при кафедрі створена навчально-наукова лабораторія систем автоматизованого проектування технологічних процесів переробних і харчових виробництв та започаткована навчально-науково-виробнича лабораторія газотермічного зміцнення і відновлення деталей технологічного обладнання.

Професор Сухенко Ю.Г. автор понад 300 наукових праць, трьох монографій, підручника, чотирьох навчальних посібників.
Талановитий вчений, керівник і організатор з великим потенціалом працездатності Юрій Григорович завжди успішно вирішує найскладніші наукові проблеми. Сміливість, далекоглядність, виробнича етика, стиль спілкування з колегами та здатність до творчості дозволяють йому робити впевнені кроки в розвитку кафедри, зміцненні її матеріально-технічної бази і формуванні професорсько-викладацького складу високого рівня.

За плечима професора Сухенка Ю.Г. багаторічний досвід успішної професійної діяльності, яка принесла йому заслужене визнання як одному з корифеїв технічної науки, видатному вченому, талановитому керівникові і наставнику. Його трудовий шлях є взірцем служіння державі, прагненням віддати на благо України всі свої сили, знання та вміння.


Декан факультету харчових
технологій та управління
якості продукції АПК, д.т.н., проф. Л.В. Баль-Прилипко
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook