Ректорат: інклюзивне середовище, якість освітнього процесу та прийом абітурієнтів-випускників коледжів на Дні відкритих дверей

April 12, 2024

 

 

 12 квітня 2024 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Розпочали його з приємностей: колеги вітали декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлію Коломієць з її ювілейним Днем народження.

 

  А далі все пішло за порядком денним. Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша інформував про підготовку до відзначення Дня університету і плановане пошанування кращих студентів та викладачів, проведення вже традиційного фестивалю «Голосіївська весна», а також про прийом документів до аспірантури від іноземних громадян.

  Начальник навчально відділу Ярослав Рудик озвучив графік проведення екзаменаційної сесії, говорив про результати проміжної атестації здобувачів вищої освіти.
  Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко наголосив на завершенні 15 квітня терміну подачі документів для участі в конкурсі наукових проектів, які фінансуються за кошти Євросоюзу. На сьогодні наші науковці підготували п’ять таких тем.

  Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко закцентував на перебігу конкурсу на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників – прийом документів триватиме до 16 квітня.
  Директор Студентського містечка Сергій Стецюк доповів, що у гуртожиток №8 надійшла перша партія пральних машин, яка планується до встановлення. Велика увага приділяється підготовці кімнат для першокурсників.

  Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Сергій Михнюк, інформуючи про результати Дня донора, додав: повторне проведення такого заходу планується на 23 квітня і розраховується на потреби військових.
  Заступник начальника відділу регіонального розвитку, координації діяльності відокремлених структурних підрозділів, дистанційної освіти та заочного навчання Наталія Овдій доповіла про готовність до проведення Дня відкритих дверей для випускників коледжів, а також заходи щодо проведення виборів ректора у відокремлених структурних підрозділах університету.

  Начальник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств, Боярської лісової дослідної станції та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський доповів, що на полях господарств розпочався висів соняшнику.
  Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук закцентував на аналізі пропозицій факультетів та ННІ щодо корегування вартості навчання для студентів наступного семестру, діяльності госпрозрахункових підрозділів за І квартал року. Готується відрядження викладачів до китайської філії університету в місті Ліньї.

  Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про ремонтні роботи на МТД, місць загального користування в навчальному корпусі №1, облаштування примусової вентиляції в гуртожитках №5, 7, оздоровчому центрі. Вкотре наголошувалося на реалізації проекту доступності та інклюзивності «Пандус». Наступного тижня служби розпочнуть підготовку до ремонту теплотраси до гуртожитку №12.

  Проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха доповіла про акредитацію освітніх програм, стан підготовки до проведення Дня відкритих дверей, організацію практик студентів факультетів землевпорядкування, гуманітарно-педагогічного, ветеринарної медицини, механіко-технологічного та ННІ лісового і садово-паркового господарства.

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Оксані Тонсі – контролювати якість освітнього процесу, звернути увагу на інтенсивне відпрацювання лабораторних та практичних занять студентами третього курсу, забезпечити належну організацію практик на базі навчально-дослідних господарств. Сергію Грищенку – розробити програму підвищення кваліфікацій педагогічних працівників, взявши за основу держпрограму «Вчитель», досвід проведення Школи підвищення педмайстерності. Сергію Кваші – реалізувати наказ щодо вшанування пам’яті загиблих членів колективу, студентів, сформувати музейні стенди, пам’ятні дошки тощо. Валерію Іщенку – здійснити заходи щодо доступності та інклюзивності навчання в університеті, адаптувати під особливі потреби місця загального користування.

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook