Нові здобутки студентства кафедри культурології

30 January 2024, 14:21
Студентство кафедри культурології вже котрий рік поспіль традиційно бере участь у Всеукраїнському конкурсі творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді» з нагоди відзначення Дня Соборності України, адже метою конкурсу, як зазначають організатори, є сприяння утвердженню української національної та громадянської ідентичності, поширення патріотичних ідей, виявлення і підтримка обдарованої молоді, заохочення до патріотичної творчості захисників і захисниць України через участь у мистецьких проєктах, підвищення рівня обізнаності про історію становлення сучасної української культури й мистецтва, створення умов для її творчого зростання.
  Цей престижний конкурс ініційовано і проведено Інститутом політико-правових та релігійних досліджень за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Національної академії педагогічних наук України, Європейської культурної асамблеї, Київської міської державної адміністрації, Всеукраїнського товариства «Знання» України та ін.
  З кожним роком популярність конкурсу зростає. Якщо торік було отримано 10857 конкурсних робіт, то цього року майже вдвічі більше - 20187! І дуже почесно, що серед такої кількості конкурсантів переможцями стали і два наших студенти – дипломами ІІІ ступеня нагороджені першокурсники факультету інформаційних технологій Святослав Толстошеєв та Артем Чабан. 
 
 
  Вихованці кафедри культурології взяли участь у ще одному представницькому творчому конкурсі «Від Різдва до Водохреща», спрямованому на розвиток українського аматорського мистецтва, відтворення, популяризації та збереження народних звичаїв, свят, традицій та обрядів; сприяння розширенню мистецько-художнього світогляду учасників, збагачення їх духовності. 22 січня оголошено результати конкурсу і приємно, що отримали відзнаки учасники художньої студії «Голосіївська палітра» та гуртка «Декоративна флористика».
  Креативні і цікаві роботи подали на конкурс Софія ВолощукАліна ДражевськаВіталій Наконечний (факультет тваринництва та водних біоресурсів); Яна Революк (факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПКВікторія Єсіп (факультет інформаційних технологій); Вікторія Піскова (гуманітарно-педагогічний факультет). Усі вони нагороджені дипломами за участь.
  А переможницями стали:
  • номінація «Декоративно-прикладне мистецтво», професіонали: 3 ступінь – Ольга Костючекфакультет захисту рослин, біотехнологій та екології;
  • номінація «Макет різдвяної листівки», аматори: 2 ступінь – Соломія Волощукфакультет тваринництва та водних біоресурсів,  3 ступінь – Юлія Марушкофакультет тваринництва та водних біоресурсів.
 

Вітаємо наше творче студентство і бажаємо наснаги для нових здобутків і перемог!

 

Ярина Пузиренко,
доцент кафедри культурології

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook