На гуманітарно-педагогічному факультеті провели березневий «День відкритих дверей»

March 28, 2015

       28 березня в рамках загальноуніверситетського «Дня відкритих дверей» свою діяльність презентував гуманітарно-педагогічний факультет. І, відверто кажучи, було кому. 167 потенційних абітурієнтів відвідали сьогодні факультетський захід.

   

     Тут зібралися переважно випускники коледжів та технікумів, а також школярі. Як кажуть, ніде було яблуку впасти. Завітали на «День відкритих дверей» ще й викладачі відокремлених підрозділів університету, які бажають здобувати на нашому факультеті педагогічну освіту. Відвідали захід і представники ректорату – вчений секретар Оксана Барановська та начальник відділу кадрів Микола Михайліченко.

 

     Звертаючись до абітурієнтів, декан гуманітарно-педагогічного факультету професор Василь Шинкарук зазначив, що факультет сягає своїми коренями ще 1924 року. Тож із впевненістю можна сказати: підготовка гуманітаріїв є славною традицією нашого вишу.

Ще одне підтвердження цьому – відомі його випускники. Серед них – ректор університету, міністр освіти і науки України у 2005-2007 роках Станіслав Ніколаєнко, нинішній директор Київського професійно-педагогічного коледжу імені А.С. Макаренка Ольга Щербак та інші. Василь Дмитрович наголосив, що за всіма напрямами підготовки і спеціальностями факультету частка держзамовлення достатньо велика. Крім того, іногородніх студентів на час навчання поселяють до гуртожитків. Якісну підготовку майбутніх фахівців на факультеті забезпечує потужний професорсько-викладацький колектив. До того ж кращі випускники мають можливість займатися науковою роботою, продовживши навчання в аспірантурі, а, зрештою, в докторантурі.

 
     Своє слово потенційним абітурієнтам сказала і теперішня студентська громада факультету. Присутнім презентовано відеоролик, який підготували для них самі студенти, та організовано в холі виставку ручних робіт. Про навчання на факультеті очима молоді розповіла голова студентської організації факультету – першокурсниця Ірина Ткаченко.

    

     Потому завідувачі випускових кафедр, а їх на факультеті аж 5, презентували спершу філологічні, а після – педагогічні спеціальності. Так, завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна докладніше розповіла про напрям підготовки «Філологія», можливості кар’єрного росту, працевлаштування випускників, проходження практик у школах, перекладацьких бюро. Вона запросила охочих на безкоштовні інтенсивні курси вивчення іноземних мов з їх носіями. Завідувач кафедри романо-германських мов і перекладу Оксана Іванова додала, що, крім навчання, студенти цього напряму підготовки матимуть ще й цікаве та насичене студентське життя.

     А завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник спинився на перевагах здобуття вищої освіти в нашому університеті та на факультеті зокрема. Він представив особливості спеціальності «Педагогіка вищої школи» та зосередив увагу на можливостях навчання на кафедрі військової підготовки, отримання подвійних дипломів.

   

     Соціальні педагоги, працівники, реабілітологи сьогодні надзвичайно затребувані в нашій країні. Як здобути відповідний фах розповів завідувач кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Петро Лузан. Завершив представлення спеціальностей завідувач кафедри методики навчання та управління навчальними закладами Микола Пригодій.

     В оригінальний спосіб презентувала свою діяльність кафедра культурології. Хоч вона і не є випусковою, проте чимало студентів не лише нашого факультету, а й інших із року в рік навчаються художній самодіяльності та мистецтву у створених при ній гуртках, студіях і творчих колективах. А щоб не бути голослівними, вихованці кафедри – вокалісти і танцюристи – продемонстрували свої вміння глядачам.
Знайомство з гостями продовжилося у дружній атмосфері на кафедрах.
 

Ольга Наконечна,
старший викладач кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook