Молодь – ключове капіталовкладення нації: НУБіП України завжди відкритий для майбутніх фахівців

October 19, 2023

   У час високих технологій, здавалося б, кожен бажаючий має практично необмежений доступ до будь-яких інформативних джерел, у т.ч. необхідних для самоосвіти і навіть набуття фаху. І все ж освітянська нива ані на дюйм не втратила своїх позицій, а все тому, що живе спілкування та взаємодію принципово не можливо замінити жодними технологіями, у т.ч. у сфері освіти. Відтак його величність Університет залишається П’ємонтом культурного поступу людини.
   Національному університету біоресурсів і природокористування України належить чільне місце в колі освітньої родини щодо збереження і примноження наукових, освітніх та культурних набутків як українців, так і людства загалом. В його стінах плекається майбутнє неньки-України. Тому його двері завжди прочинені для всіх і кожного, хто тяжіє до світла знань, дбає про свій гармонійний розвиток та становлення як самодостатнього представника спільноти.
   Безумовно, аби до якомога більшої кількості представників спільноти, особливо молодших поколінь донести інформацію про його місію та потужний потенціал, НУБіП України влаштовує різноманітні заходи, у т.ч. і Дні відкритих дверей. Останній такий захід відбувся 16 листопада поточного року. До участі запрошувалися насамперед студенти коледжів та ліцеїв.

 
   Гуманітарно-педагогічний факультет як органічна складова університету був гідно представлений на Дні відкритих дверей. Вихованців київських, зокрема Київського професійно-педагогічного фахового коледжу імені Антона Макаренка, фахового коледжу «Універсум» Київського університету імені Бориса Грінченка, Комунального закладу Київської обласної ради «Київський обласний спортивний фаховий коледж» та інших, обласних: Ірпінського фахового коледжу НУБіП України, Боярського фахового коледжу, Немішаївського фахового коледжу, Богуславського гуманітарного фаховому коледжу імені І.С.Нечуя-Левицького", Білоцерківського педагогічного ліцею, з інших регіонів: Іллінецького аграрного фахового коледжу, Кременецького фахового медичного закладу імені Арсена Річинського, Нікопольського фахового педагогічного коледжу, Дніпровського індустріально-педагогічного коледжу та інших закладів вітала дружна команда викладачів, співробітників та студентів на чолі з деканом кандидатом філософських наук, професором Інною Савицькою.

 

   Відпочатку гості університету мали добру нагоду з перших вуст почути про досягнення і набутки НУБіП України. Ректор академік Станіслав Ніколаєнко в притаманній йому манері товаристськості поділився власним життєвим досвідом щодо важливості освіти та науки в житті людини; наголосив на необхідності та спроможності кожної людини, а тим паче молодої брати відповідальність як за свої існування, так і життя країни в свої руки. А без належного знання, отриманого, у т.ч. в стінах вишу, це не можливо. Декани факультетів доповнили сказане ректором інформацією про особливості і переваги опанування тих чи інших освітніх програм, а також поділилися враженнями про протікання студентського життя на факультетах. Своєю чергою голова приймальної комісії Сергій Ковалевський доніс до відома майбутніх абітурієнтів інформацію про особливості вступної компанії поточного року.

 

   Надалі гості університету мали змогу якомога докладніше познайомитися з факультетським життям. Задля цього відвідувачів університету, запрошених на День відкритих дверей представниками гуманітарно-педагогічного факультету, залучили до зустрічі з завідувачами кафедр та провідними фахівцями відповідного до того, стосовно якої спеціальності майбутні фахівці виявили цікавість.

 
   Відтак юнаки та дівчати з-посеред численної кількості інших заходів мали можливість відвідати кабінет віртуальної та доповненої реальності лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій в освіті; побувати на майстер-класі щодо визначення професійної схильності молоді за допомогою різноманітних психолого-педагогічних технік, зокрема психогеометричного тесту, асоціативних метафоричних карт тощо; дізнатися про свої внутрішні ресурси щодо майбутнього професійного становлення в ході реалізації психодіагностичних методик; виявити в собі здібності до дипломатії, ефективного налагодження комунікативної взаємодії та формування атмосфери довіри в колективі в процесі виконання творчих завдань; відчути себе сучасним мислителем-філософом, будучи залученими до квест-гри «Подорож у світ філософії».

 

 

   Понятійне поле юних інтелектуалів розширилося завдяки осмисленню таких явищ як «правильний вибір професії», «конкурентоздатність на ринку праці», «професійне самовдосконалення», «кар’єрне зростання». Разом з тим в потоці невимушеної дискусії з присутніми викладачі приймаючих кафедр гуманітарно-педагогічного факультету прояснили численні нагальні питання, безумовно, вдаючись до конкретних прикладів та активно апелюючи до життєвого досвіду молоді.
   Очевидно, зустріч була б емоційно незавершеною, коли б гості університету не пройшлися тими стежками, якими щодня мандрують студенти: алеї Слави, Ботанічного саду, Студентського скверу, не оглянули б мальовничі місця.
  Ну і, звісно, яке гостювання без спілкування за чашкою запашного чаю чи кави. Під час брейк-кави майбутні абітурієнти, окрім того, що обмінювалися враженнями та думками в невимушеній обстановці, також мали змогу безпосередньо поспілкуватися зі студентами НУБіП України, котрі надавали суттєву допомогу в організації заходу.

 

Володимир Калуга,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook