Вчена рада факультету тваринництва та водних біоресурсів

August 12, 2023

     11 серпня відбулося засідання вченої ради факультету у розширеному форматі в складних умовах воєнного стану, в якому наша країна перебуває з 24 лютого 2022 року. Засідання відбулося за присутності начальника навчального відділу Ярослава Рудика.

      Незважаючи на тяжку ситуацію в країні вчена рада розпочалася з приємної події, привітання Меланії Хижняк, доцента кафедри гідробіології та іхтіології з присудженням їй звання ‟Заслужений науково-педагогічний працівник НУБіП України”.

     Потому колектив заслухав доповідь декана Руслана Кононенка щодо основних пунктів життєдіяльності факультету у 2022-2023 навчальному році та окреслив нові завдання та виклики на 2023-2024 навчальний рік. Він зазначив що колектив факультету постійно працює на підвищення рівня навчальної, навчально-методичної, інноваційної, виховної роботи, покращення матеріально-технічного забезпечення кафедр, навчальних та наукових лабораторій, міжнародної діяльності. Так, введено в дію оновлену навчальну лабораторію «Якості м’яса»; продовжуються ремонтні роботи в навчально-науковій лабораторії технологій виробництва продукції птахівництва та в проблемній лабораторії кормів та кормових добавок; проведено капітальний ремонт 16 кімнат в гуртожитку № 11 та триває ще у 8 кімнатах. Основну увагу Руслан Кононенко звернув на надзвичайно складні умови в яких проходить вступна компанія. На завершення свого виступу Він зазначив, що кожен науково-педагогічний працівник повинен розуміти, що його професія пов'язана із постійним самовдосконаленням, навчанням протягом усього життя, бути професіоналом своєї справи, пишатися своєю роботою.

    В обговоренні доповіді взяли участь: Віталій Бех, завідувач кафедри аквакультури, Сергій Рубан, завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин, Михайло Сичов, завідувач кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного, Петро Шевченко доцент кафедри гідробіології та іхтіології які підтримали та схвалили звіт декана.

    Ярослав Рудик у своєму виступі наголосив на неухильному дотриманні правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та санітарно-епідеміологічних норм у навчальних приміщеннях і на території університету. Крім цього, він зупинився на необхідності співпраці з іншими факультетами для виконання спільних наукових та навчальних проектів, на посиленні міжнародної співпраці, а також на посиленні співпраці з бізнесом, установами та організаціями. На завершення Ярослав Михайлович побажав колективу не зупинятися на досягнутому і незважаючи на виклики сьогодення рухатися в перед.

    Наступним запитанням порядку денного був звіт про підсумки літньої екзаменаційної сесії студентів спеціальностей: “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” та “Водні біоресурси та аквакультура” за 2022-2023 навчальний рік та шляхи по покращенню навчання студентів, який представив заступник декана з навчальної роботи Микола Войналович.

       За усіма пунктами порядку денного проведено обговорення та шляхом відкритого голосуванням членами вченої ради прийняті відповідні рішення.

     Підводячи підсумки вченої ради декан факультету наголосив, що найближчі роки колективу факультету доведеться переналаштовуватися до вимог часу. Тому ми не маємо права сидіти склавши руки, і чекати доки все повернеться так як будо до цього. Факультет має розвиватися і рухатися вперед.

Людмила Зламанюк,
секретар вченої ради факультету
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook