У творчості перемагай – ЗСУ допомагай ! (учасники творчих колективів НУБіП України на фестивалі «Непереможна Україна»)

May 17, 2023

 Минулої неділі Немішаївський фаховий коледж НУБіП України зустрічав гостей з нагоди проведення Всеукраїнського фестивалю творчості «НЕПЕРЕМОЖНА УКРАЇНА», тож викладачі та студенти-учасники творчих колективів кафедри культурології із задоволенням вирушили у поїздку, щоб привітати колег і взяти участь у фестивалі.

     Нас гостинно зустрів директор коледжу Володимир Ілліч Альохін, запропонувавши познайомитися із цікавими локаціями коледжу ( а це і рибне господарство, і рідкісні птахи, і зняття напруги, годуючи поні та ягнят, і смачний куліш на відкритому повітрі)…   По всій території коледжу лунала чудова музика, але, окрім концертної програми, тут відбулася урочиста хода, покладання квітів до Стели пам’яті і незламності українського народу,    висаджування калини.

     Серед безлічі самодіяльних колективів наші, як завжди, були найкращі. Заворожила виконанням вальсу «Місто спить» Ігоря Шамо і Дмитра Луценка солістка народного вокального ансамблю «Октава» ( керівники – Ірина Литвиненко і Ніна МеліковаМарія Батіг:

     Учасники вокальної студії «Солоспів» під керівництвом заслуженого артиста України доцента Віктора Кавуна Владислав Дорошко і Каміла Задибчук словами і музикою вишивали вишиванку:

     А Данило Волков (учасник мистецької студії «Сім сходинок», керівник - народний артист України Роман Рудий) був єдиним і неповторним в інструментальному виконавстві:

     І приємно, і трепетно було зустріти на фестивалі театральну студію «Радощі», якою керує старший викладач кафедри культурології Сергій Дудко. Ми давно не бачили Сергія Віталійовича, хоча щодня посилали у небеса молитви за нього ( наш колега майже з перших днів війни служить у ЗСУ). Незважаючи на службу, він зумів поставити проникливу сучасну міні-виставу за поезією Тараса Шевченка «Мені однаково»:

     Нам неоднаково… Неоднаково, що буде з нашою державою, неоднаково, що буде з національною культурою. Тому на нашій кафедрі – лише ті, хто береже минуле, розвиває сучасне і дивиться у майбутнє, як от завідувач лабораторіями асистент кафедри Ірина Литвиненко:

     Директор фестивалю Павло Валерійович Скляров особисто подякував кожному учаснику та вручив нагороди за участь у Всеукраїнському фестивалі творчості «НЕПЕРЕМОЖНА УКРАЇНА» до 125-річчя НУБіП України.

 

     А ми  хочемо подякувати організаторам фестивалю Альохіну В. І. та Склярову П. В. за те, що навіть у складні воєнні часи продовжують підтримувати творчих особистостей, популяризують українську культуру, підтримують ідею національної єдності та створюють умови для подальшого розвитку творчої патріотично налаштованої молоді.

 

Ірина Литвиненко, завідувач лабораторіями кафедри культурології,
Ірина Майданюк, завідувач кафедри 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook