Науково-дослідна робота не припиняється. Сучасний стан дослідів в підрозділі "Дослідне поле"

April 11, 2022

 А ми тую ярую пшеницю ізберемо,

А ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо!

Степан Чарнецький
 

   Підрозділ "Дослідне поле" ННВЛ "Насіння" є чудовою базою для поведення наукових досліджень студентів та аспірантів кафедри генетики, селекції та насінництва ім. проф. М.О. Зеленського. На дослідних ділянках цієї лабораторії селекціонерами (викладачами, студентами, аспірантами) щорічно висівається велика колекція сотрів зернових культур селекції провідних науково-дослідних інститутів України.

   В 2021 році на дослідних полях лабораторії "Насіння" було висіяно 93 сорти пшениці озимої, 9 сортів ячменю озимого, 6 сортів жита озимого, 18 сортів тритікале. 

   Станом на першу декату квітня посіви знаходять в фазі кущення, проте деякі сорти вже в найближчі дні перейдуть до фази виходу в трубку. За шкалою BBCH фази сотрів розтягнулися між 23 і 29/30. Спостерігається невелике осіннє ураження септоріозом, видно пікніди. Ураження борошнистою росою не помітно.

   Крім того є сходи малорічних бур'янів. Це стандартний набір - капустяні та гірчаки. За сприятливої погоди незабаром прогнозовано з'явиться і лобода біла.

Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook