Обговорення магістерської програми

January 25, 2022

   Кафедра генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського забезпечує підгогтовку здобувачів освіти ОС "Магістр" за освітньою програмою "Селекція і генетика сільськогосподарських культур". Підготовка нових навчальних дисциплін проходить з урахуванням, насамперед, потреб сучасного виробництва.

   До розробки ОП у 2022 році було залучено зовнішніх стейкхолдерів: Центила Л.В. – директора агрофірми «Колос», Парія М. Ф. – директора Всеукраїнського національного інституту селекції, Роїка М. В. – директора інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН, Сінченка В. М. - заступника директора інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН. Ефективність взаємодії університету і стейкхолдерів зі сторони роботодавців значно зростає, коли партнери-роботодавці переходять з позиції сторонніх спостерігачів і виключно споживачів освітніх послуг на позицію зацікавлених учасників освітньо-наукових та інноваційних процесів, що всіляко сприяє оволодінню здобувачами комплексу знань, які відповідають вимогам сучасного ринку праці. Вирішення цього завдання породжує нові форми соціального партнерства, нові правові норми і нові типи угод, а саме угод про творчу співпрацю (nubip.edu.ua/node/4316/9).

   25 січня проведено зустріч між гарантом ОП Олександром Макарчуком, викладачами, які забезпечують викладання дисциплін, і роботодавцями.  На зустрічі було розглянуто програму підготовки здобувачів освіти за ОП "Селекція і генетика сільськогосподарських культур", навчальний план. Також обговорено обов'язкові навчальні дисципліни і перелік вибіркових.

   Всі пропозиції роботодавців щодо структури і змісту навчального плану ОП будуть враховані при формуванні його на 2023-2024 н.р.

   Роїком М. В. було запропоновано збільшити перелік вибіркових дисциплін в навчальному плані, зокрема, ввести дисципліни біотехнологічного напряму, а також згрупувати навчальні дисципліни за блоками.

    Саме така тісна співпраця є шляхом до підготовки фахівця, якого так потребує сьогодні виробництво.

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook