З Міжнародним днем студента, дорога університетська спільнота!

November 17, 2021

     17 листопада Україна і весь світ відзначає Міжнародний День студента!
Уже майже три місяці, як ми студенти. Уявляєте, цілих три?! Ми – частина великої студентської світової спільноти. І це наш день. А на святі прийнято ділитись враженнями, рефлексувати кращі моменти.



    Згадую, як перед початком навчання я відчувала щемливе хвилювання від усвідомлення нового повороту у своєму житті. Тривожила зустріч із великим незнайомим містом, необхідність проживати на відстані від рідного дому і батьків, перспектива навчитися, нарешті, самостійно розподіляти кошти студентського бюджету та ефективно витрачати свій час.
    Я – студентка… А це означає, що треба встигнути сходити до магазину за продуктами, приготувати нашвидкуруч якусь страву та водночас підготуватися до пар. А ще – найголовніше для студента – виспатися!
    Не скажу, що в ролі студента опинилась вперше. На момент вступу до НУБіП я вже мала 4-річний досвід навчання у своєму рідному місті. І знаєте, – це дві великі різниці, як говорять в Одесі. Маю тому пояснення. Університет – це не лише навчання, а ще й позанавчальне життя та вільний час. Це конференції, студентські активності, конкурси, гуртки. Проявити себе можна в будь-якій сфері, для цього необхідно лише визначитися, чого ви хочете . При виборі слід бути амбітним і сміливим. «Nothing is impossible» – немає нiчого неможливого! – таким має бути слоган студентів НУБіП.



    Мені часто доводилося чути від батьків, що зараз я маю найкращі роки у своєму житті – студентські. Насправді, я ніколи не розуміла, чому вони найкращі? З часом я почала це усвідомлювати, оскільки моє навчання довжиною в чотири роки, минули як одна мить, і це справді був прекрасний період.
     Студенські роки чудові, хоча б тим, що це розпал молодості, яскравих вражень, спогадів, це спільні походи, подорожі, приколи… Навіть атмосфера сесії згадується з ностальгією.
      Попереду перша сесія у НУБІП. Бажаю кожному з нас отримати лише найкращі результати. Вірте в себе, в свої сили! Цінуйте кожну мить цього періоду, інших таких не буде! Робіть і встигайте завжди більше, аніж вам здається, що ви спроможні. Пробуйте і помиляйтесь. І знову пробуйте! Навіть тоді, коли ви засмучені, чи коли вам здається, що шансів вже немає.
      Звичайно, ми хочемо очного навчання, спілкування, але й дистанційно у нас непогано виходить, дякуючи нашим мудрим наставникам!


Зі святом нас!
З Міжнародним днем студента, дорога університетська студентська родино! Успіхів тобі у найсміливіших починаннях і безмежного щастя від втілення найкрутішого проєкту – свого життя!

Ангеліна Ничипорук,
Студентка групи СР-21002б спеціальності «Соціальна робота»


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook