Виховна година «День вишиванки»

20 травня 2021 року

Вишиванка-це справжнє диво. Вона оберігає людину, додає їй здоров’я, сили, упевненості в собі, робить кожного з нас причетним до українського роду, своєї культури та історії. Вишиванка несе в собі добро, передає любов українця до рідної землі. Червоно-чорні хрестики радують не лише очі, а й душу, наповнюють її любов’ю, теплом і сумом, бо «червоне - то любов, а чорне – то журба». На вишиванках переливаються різними барвами веселки, і кожний колір, орнамент на них є символічним.

Сьогодні, в День вишиванки, в усіх куточках України кожен одягне свою вишиту сорочку з різним вишиванням та орнаментом, що є характерним для кожного регіону. Студенти другого курсу групи 203-Ф на виховній годині продемонстрували вишиті скарби своїх матусь, бабусь та власноруч вишиті вироби. Згадали й історію виникнення української вишиванки та вправність наших майстринь у такому розмаїтті орнаментів, технік вишивання.

День Вишиванки — яскраве, життєдайне та улюблене свято мільйонів українців. Щороку цього дня наш коледж, як і вся Україна, а також кожен куточок  планети, де живуть українці, перетворюються на фантастичну красу!

 

Аліна  Щербакова, класний керівник


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook