Підсумки Всеукраїнського науково-практичного вебінару «Європейський вибір України: історичний аспект, сьогодення та перспективи»

13 травня 2024 року

 9 травня 2024 р. з нагоди Дня Європи у партнерській взаємодії із кафедрою міжнародних відносин і політичного менеджменту Державного університету «Житомирська політехніка» та Євроклубу HistoryEU кафедра міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України провела Всеукраїнський науково-практичний вебінар «Європейський вибір України: історичний аспект, сьогодення та перспективи». До заходу долучилися понад 90 учасників: студенти та викладачі із таких навчальних закладів як Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Київський столичний університет імені Бориса Грінченка, Національний авіаційний університет, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», а також учасники українських Євроклубів. Вебінар став частиною проєкту під назвою «Україна-ЄС: історія, реалії та перспективи», що реалізується Євроклубом HistoryEU за підтримки Представництва ЄС в Україні в рамках проєкту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні».

     

З вітальними словами звернулися до учасників заступник декана з наукової роботи гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Світлана Харченко, завідувач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП України Вікторія Хвіст, завідувач кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту Державного університету «Житомирська політехніка» Вікторія Загурська-Антонюк.

Теми виступів учасників заходу стосувалися євроінтеграційної політики України та специфіки політики ЄС вцілому. Так, доктор наук з державного управління, доцент кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту Державного університету «Житомирська політехніка» Вікторія Загурська-Антонюк у своєму виступі торкнулася гострої проблеми втрати людського капіталу в Україні в умовах російської агресії та міграційної кризи в ЄС. Також ця проблематика знайшла продовження у доповідях Оксани Литвинчук, кандидата філософських наук, доцента кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту Державного університету «Житомирська політехніка», та Олени Васильєвої й Софії Заглади, здобувачок 1 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Державного університету «Житомирська політехніка».

     

Ірина Тихоненко, кандидат політичних наук, доцент кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики ЧНУ імені Петра Могили розкрила тему історії відносин України з ЄС. Власним досвідом реалізації можливостей молоді, що навчається, у рамках освітніх та наукових міжнародних програм, запропонованих ЄС, поділилися Євгенія Шевцова, аспірантка кафедри міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП України, та Сельбі Кулликова, студентка 5-го року навчання спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» НУБіП України.

          

У підсумку можна зазначити: учасники вебінару погодилися із тим що, незважаючи на численні перешкоди та важкі випробовування, українці рішуче відстоюють свій вибір, свої ідеали, свої принципи.

 

 

Людмила Лановюк,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook