Кафедра педагогіки радо вітає гостей у День відкритих дверей

5 квітня 2024 року

Відповідальним і важливим етапом в житті кожного є професійний вибір, адже робота за професією займає більшу частину життя людини. І тому вельми важливо зробити правильний вибір і обрати той шлях, крокуючи яким особистість зможе себе реалізувати, максимально розкрити свої здібності й таланти. Успішному подоланню цього складного етапу сприяє профорієнтаційна робота Національного університету біоресурсів і природокористування України, зокрема День відкритих дверей.

Традиційно щоосені й щовесни свої двері для майбутніх абітурієнтів відкриває кафедра педагогіки гуманітарно-педагогічного факультету, яка є випусковою для спеціальностей «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)», «Освітні, педагогічні, науки» («Педагогіка вищої школи», «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті»). Цього сонячного квітневого дня до нас завітали учні зі шкіл Київщини та м. Києва.

Вітальним словом гостей зустрів очільник кафедри педагогіки Руслан Сопівник, який детально описав усі можливості, які абітурієнти отримають у разі вступу на спеціальності, в яких кафедра педагогіка є випусковою. Адже наші студенти мають унікальну можливість в одній бакалаврській програмі поєднувати вивчення як соціономічних, так і біономічних дисциплін; пройти навчання на різних освітніх та освітньо-наукових ступенях (від бакалавра до доктора філософії); навчатися за програмою подвійних дипломів; стажуватися за кордоном; реалізовувати себе в різних сферах (освітній, науковій, волонтерській, спортивній, культурно-мистецькій).

 

Асистент кафедри Аліна Рахманіна провела гостям тренінг особистісного розвитку та лідерських якостей «Шлях до успіху». Він включав інтерактивну програму-інтенсив, спрямовану на розвиток ключових навичок та якостей, необхідних для досягнення успіху як у професійній, так в особистій сферах. Учасники тренінгу отримали можливість удосконалити свої комунікативні навички, емоційний інтелект та soft-skills; навчитися основам таймменеджменту, прийняття рішень; через практичні вправи, дискусії й особистий менторинг розкрити свій лідерський потенціал.

Запрошені також відвідали кабінет віртуальної та доповненої реальності лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій в освіті кафедри педагогіки, де професор Олександр Кучай продемонстрував, як в освітньому процесі застосовуються сучасні інформаційні технології навчання, віртуальна реальність та штучний інтелект.

 

Серед абітурієнтів асистентом Василем Костинюком та старшими лаборантами Артемом Дацюком і Василем Юрійчуком була розіграна лотерея «Приз переможця», головним подарунком якої стали сертифікати на безкоштовну участь у цікавих майстер-класах від викладачів кафедри педагогіки з написання мотиваційного листа для вступу до закладу вищої освіти, розвитку лідерських якостей, ораторського мистецтва та ін.

Окрім кафедри педагогіки, учні відвідали й інші локації гуманітарно-педагогічного факультету. Фахівці кафедри соціальної роботи та реабілітації провели тренінг для тренування уваги та взаємодії в команді, а на кафедрі культурології гості поринули у мистецтво співу та танцю. Зустріч пройшла в дружній атмосфері. Гостей зацікавили можливості навчання за спеціальностями, які пропонує випускова кафедра педагогіки, про що засвідчила значна кількість запитань від учнів та їх вчителів. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю і до скорої зустрічі.

 

 

Світлана Виговська,
доцент кафедри педагогіки

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook