Гуманітарії зустрічають весну

7 березня 2024 року
  Подих весни відчувається у всьому. Після затяжної зими прокидається природа, ось-ось розпустяться бруньки на деревах, з’являться перші первоцвіти, сонечко пригріє ласкавими променями.

  Великий кобзар Т.Г. Шевченко, день народження якого буде відзначатися 9 березня, опоетизував весну такими рядками:

Встала весна, чорну землю
Сонну розбудила,
Уквітчала її рястом,
Барвінком укрила;

І на полі жайворонок,
Соловейко в гаї
Землю, убрану весною,
Вранці зустрічає.

  Разом із сонячною погодою та весняним настроєм прийшов час попрацювати. Щовесни наш університет долучається до доброї української традиції проведення толок. Наші предки організовували толоку на селі для виконання термінових робіт, що вимагали значної кількості осіб: збирання врожаю, вирубування лісу, проведення громадських робіт тощо. У толоці всі односельці брали участь, тобто працювали толокою спільно і разом.
  До давньої української традиції долучився і наш гуманітарно-педагогічний факультет. Студенти й викладачі вийшли на прибирання території біля 3 корпусу НУБІП України. Така щорічна практика формує у студентів навички господарської діяльності, повагу до традицій, прищеплює любов до праці і рідної землі. Студенти злагоджено і з задоволенням і гарним настроєм працюють над впорядкуванням території нашого університету, яка є найкращою в столиці.

Тетяна Вознюк,
асистент кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook