Відкриття меморіальної дошки пам’яті Назарія Драшпуля – випускника Ірпінського фахового коледжу та Національного університету біоресурсів і природокористування України

28 серпня 2023 року

     Війна забирає тисячі життів молодих синів України. Пам'ять про них і їхній подвиг повинні жити в серцях українського народу. Тому 28 серпня 2023 року студенти та викладачі Ірпінського фахового коледжу НУБіП України під час відкриття меморіальної дошки Герою вшанували незабутню пам'ять про нашого земляка Назарія Драшпуля – випускника коледжу 2013 року економічного відділення спеціальності «Бухгалтерський облік». Його життя обірвалося 28 серпня 2022 року, коли він загинув героїчно, намагаючись евакуювати поранених побратимів під обстрілами поблизу села Павлівка Донецької області. Йому назавжди 27.

 

 

     Після закінчення коледжe продовжив навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Працював фінансистом. Багато читав, займався спортом, малював. Його життя було прикладом відваги, самовідданості та патріотизму. Назарій залишив незабутній слід у серцях тих, хто його знав, і його приклад буде надихати майбутні покоління прагнути до великих цілей і служити своїй країні з відданістю.

 

     Почесне право відкрити меморіальну дошку Назарію Драшпулю, який виконував обов’язок перед Батьківщиною, було надано близьким родичам Героя та міському голові Олександру Маркушину. Батьки Назарія, Владислав Володимирович та Марія Степанівна, розповіли, якою доброю та щирою людиною був син: чесний і відповідальний, принциповий, порядний, співчутливий, любив спорт та життя, мав почуття гумору. Батько пропонував йому поїхати вчитися за кордон, адже юнак уже захищав Україну. «Якщо всі виїдуть, то хто захищатиме Україну й українців?» – відповів Назарій.

 

     Міський голова Олександр Маркушин подякував батькам за виховання сина. «Назарій ще багато корисного міг би зробити для своєї сім’ї та країни. Але захищаючи її свободу і незалежність, віддав найцінніше – своє молоде життя».

     Слова вдячності Герою висловив директор Ірпінського фахового коледжу НУБіП України Дмитро Костюк. Подвиг Назарія Драшпуля залишиться назавжди в історії нашого коледжу та нашої країни, а меморіальна дошка пам’яті буде символом вдячності та поваги Герою, який віддав своє життя заради майбутнього нашої держави.

     Співслужбовиця Назарія по 101-їй бригаді, старший офіцер тилу Командування логістики Командування Сухопутних військ Збройних Сил України підполковник Надія Горбатюк згадала, що зранку 24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабної війни, Назарій пішов добровольцем у військкомат. Уже ввечері був на оборонних позиціях у складі 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців. Разом із побратимами захищав Київщину від окупантів, а згодом вирушив в інші гарячі точки фронту. Всі сумують за його втратою і завжди будуть пам’ятати його мужність і жертовність.

Він був звичайним сином України.

Прийшла біда – і воїном він став.

Щоб вберегти свій дім від зла, руїни

Життя він без вагань за нас віддав.

     Назарія Драшпуля нагородили посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Нагороду батькам передав начальник групи морально-психологічного забезпечення майор Михайло Паначук.

     Хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки вшанували Героя всі присутні.

  

  

     Назарію! Ти назавжди залишишся у наших серцях!

 

Вічна пам'ять Герою!

Слава Україні! Героям слава!

Лілія Дядькова,

заступник директора з виховної роботи

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook