Воля, витримка, працелюбність ‒ і буде результат: випуск бакалаврів на гуманітарно-педагогічному факультеті

2 липня 2023 року

   Довгоочікувана подія для студентів гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП України — урочисті заходи з нагоди вручення дипломів освітнього ступеня «Бакалавр». П’ятниця, 30 червня 2023 року, переповнена актова зала 3 навчального корпусу, радісними, усміхненими та сповненими надіями на щасливе майбутнє студентами, а нині вже випускниками нашого  факультету. Позаду чотири насичених на події та випробування роки навчання та захист дипломних робіт, як результат наполегливої студентської праці. Сьогоднішні випускники – представники того покоління українців, на долю яких випало чимало складнощів – одні, пов’язані зі світовою пандемією, інші – із повномасштабним російським вторгненням. Це саме ті молоді люди, які всупереч обставинам і незалежно від формату навчання все ж доклали максимум зусиль і здобули омріяний фах. 2022/2023 навчальний рік проходив у стані повномасштабної російсько-української війни з усіма її жахами та пересторогами – повітряні тривоги, обстріли, блекаути, непрості умови змішаного навчання. Але завдяки нашій організованості, наполегливій роботі та єднанню, ми витримали і пройшли цей шлях.
 349
випускників семи спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету завершили навчання та зібралися для урочистого отримання довгоочікуваних дипломів бакалаврів. Викладачі, батьки, родичі, друзі також прийшли підтримати випускників та своїми усмішками, добрими словами й побажаннями наповнили актову залу позитивом.

 Урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам гуманітарно-педагогічного факультету традиційно розпочалися з внесення прапору факультету, виконання державного та факультетського гімнів.

Хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя за незалежність та суверенітет України, наших студентів, випускників, і всіх тих, хто став жертвою цієї війни.

 З вітальним словом до всіх присутніх звернулася декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, яка висловила щиру подяку за те, що свого часу випускники обрали саме наш університет і факультет, що дає широкі можливості професійного росту. Серед наших випускників є ті, хто навчався на кафедрі військової підготовки і здобув військову спеціальність, є і ті, хто зараз боронить кордони нашої держави, щоб ми могли мирно працювати та навчатися. Ми стали надійним тилом для нашого фронту – ми збирали допомогу, допомагали військовим і переселенцям, здавали кров і плели сітки, облаштовували укриття і влаштовували благодійні акції... Ми єдині, ми рішучі, і нашою щоденною працею та навчанням ми творимо наше українське майбутнє. Завершуючи свій виступ, Інна Миколаївна наголосила: «Будьте сильними і незламними, будьте такими, якими ви були всі ці чотири роки. У єдності наша сила!»

  
 Продовжив вітання випускників ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, професор Станіслав Ніколаєнко. У своїй промові він зазначив, що у житті все потрібно робити своєчасно – вчитися, одружуватися, народжувати дітей. На сьогодні весь світ повернувся обличчям до України, тому що всі розуміють, що Україна повинна вистояти. У таких умовах, надзвичайно важливо вчитися.


 Станіслав Миколайович напутнім батьківським словом наголосив на важливості здобуття освіти та життєвій необхідності продовжити навчання в магістратурі до здобуття повної вищої освіти. Як у мирний час, так і в час війни всі наші професії затребувані на ринку праці.
У своєму виступі ректор назвав «формулу успіху», яка включає в себе три основні складові: генетику, яку ми спадкуємо, можливості, які дає нам всім держава, та дуже важливо – працелюбність.


«Ніколи не зупинятися, рухатися вперед, добиватися свої мети» – такими напутніми словами завершив виступ ректор. Саме Станіслав Ніколаєнко вручив дипломи тим, хто за особливі старання та успіхи в оволодінні знаннями отримали документ про освіту з відзнакою.

Спеціальність за спеціальністю отримували дипломи випускники освітніх програм «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Журналістика», «Психологія», «Філологія. Англійська», «Філологія. Німецька», «Професійна освіта», «Соціальна робота».

 Кожну спеціальність анонсував відеорепортаж зі спогадами про студентські роки життя, де і навчання, і участь заходах, й екскурсії, і зростання, і гумор, і теплота. А головне, що найчастіше студенти згадували -  саме «живе» спілкування, яке стало тепер однією з найцінніших «валют».


 Своїх вихованців щиро вітали завідувачі та заступники завідувачів випускових кафедр Олександр Шевчук («Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»), Марина Навальна («Журналістика»), Оксана Олійник («Психологія»), Марія Личук (Філологія. Англійська), Світлана Амеліна (Філологія. Німецька), Руслан Сопівник (Професійна освіта), Ірина Сопівник (Соціальна робота).

 

 

 

 На врученні дипломів бакалаврам були присутні і троє наших випускників, які нині на передніх рубежах захищають Україну в лавах   Збройних Сил України ‒ випускники спеціальності «Професійна освіта» Ігор Гружецький та Олександр Дьомін, випускник спеціальності «Соціальна робота» Олексій Рогочий. Оплесками вдячності нашим захисникам наповнилася зала. Доземний вам уклін, наші Воїни, за мужність, стійкість, героїзм, за можливість навчатися!

 Вітання від наставників всіх академічних груп виголосила асистент кафедри соціальної роботи та реабілітації Руслана Білик. У вітальномі виступі вона зазначила, що важаючи на різні обставини, спочатку – світова пандемія, а згодом – війна, на долю наших випускників і їхніх викладачів випало чимало випробувань. Дистанційний формат навчання став певним викликом для університетської спільноти, а найбільшим випробовуванням стала повномаштабна війна. Цьогорічний випуск – це не просто дипломовані фахівці. Це молодь, яка навчалася в умовах війни, яка поєднувала освітній процес з волонтерською діяльністю, яка захищає Українську Державу від окупанта – на фронті та в тилу. Ми всі переконані, що саме ці яскраві представники сучасного покоління, зможуть відбудувати і розвивати нашу державу, адже мають усе для цього необхідне – якісні знання, тверду громадянську позицію, ініціативність та неабияку внутрішню мотивацію».

  Від студентської спільноти до присутніх звернулися випускниця спеціальності «Філологія (перша ‒ німецька)» Софія Сальник і випускник спеціальності «Соціальна робота» Олександр Алексєєв. «Університет – це не лише про знання та досвід, а й про людей, з якими вчишся, які тебе вчать, які стають для тебе важливими і близькими. Без сумніву, чотири роки навчання у різних умовах, дали зрозуміти єдину річ – як би важко не було, вміння адаптовуватися, наполегливість, старанність, постійне вдосконалення та прагнення іти до своєї мети, ніколи не будуть марними, якщо будеш вірним собі, своїм цілям та мріям», – переконаний Олександр .
  «Наш Університет – це ідеальне поєднання традицій та цінностей, пропущених крізь призму сучасності з урахуванням світових тенденцій та вимог ринку праці – саме так ми можемо описати університет після чотирьох років навчання. Протягом цих років разом із Університетом ми впевнено долали наслідки пандемії Covid-19, адаптовувалися до дистанційного навчання і продовжували навчатися після повномасштабного вторгнення російської федерації», – ділиться випускниця Софія Сальник, додаючи, що незважаючи ні на що, Університет зміг зберегти високу якість навчання й наукової роботи, а її студентське життя наповнив унікальним досвідом та допоміг розвиватися у громадській, професійній, та науковій сферах діяльності.
  Від усієї студентської спільноти вони подякували університетові, деканатові, завідувачам випускових кафедр, викладачам за професійне зростання, за атмосферу доброзичливості й комфорту, своїм батькам ‒ за підтримку і терпіння, своїм однокурсникам ‒ за те, що вони були поряд усі ці чотири непрості роки.

 Колектив кафедри культурології ‒ заслужений артист України, доцент Віктор Кавун, дует «Тоніка» учасниця мистецької студії «Сім сходинок» Уляна Гринь (керівник народний артист України Роман Рудий), колектив «Сузір’я ритмів» (керівник – Вячеслав Борзенков) ‒ протягом всього свята створював святковий настрій та піднімав патріотичний дух присутніх в актовій залі.


 Свято добігло до свого логічного завершення… Час прощатися. Колективне фото. До нових зустрічей в університеті та поза його межами.
Сьогодні ми говоримо нашим випускникам "У добрий час!" та "До зустрічі в магістратурі!". З вірою у Перемогу України в цій жорстокій війні студенти з високо піднятою головою крокують вперед! Тож бажаємо їм досягнути нових горизонтів, на своєму життєвому та професійному шляху зустрічати тільки позитивних людей і завжди бути патріотами України!

 А чудові ведучі урочистого дійства випускниця спеціальності «Соціальна робота» Каріна Сирова і випускник спеціальності «Міжнародні відносини» Ілля Бондарчук, завершуючи захід, звертаються до вже бакалаврів:

Тож зустрічай усіх нас, доле світла,
Не дай зігнутися від нелегких проблем.
Веди до успіху, до перемог, до світла,
Не дай упасти під житейським тягарем.
Ми віримо, що буде все, як треба,
Щасливі зорі усміхнуться нам.
Нас кличе до польоту синє небо.
Ми летимо назустріч всім вітрам!
Ідім сміливо! Хай усе вдається,
Хай сонце усміхається в путі.
А серденько ніколи не здається
Й душа хай не збідніє у житті,
А лиш любов’ю виповниться щиро,
В ній стане більше сонця і тепла.
Бажаєм всім здоров’я, щастя, миру
І доля щоб прихильною була.

  

   

 

 

    Ще раз поринути в урочисту атмосферу випуску бакалаврів на гуманітарно-педагогічному факультеті допоможе сюжет від телеканалу «Свій НУБіП» та НУБіП.inside

 

Сергій Білан,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook