Випускник магістратури Олег Пащінський: напрацювання, які я зробив у своїй магістерській, хотів би запровадити у роботу станції, де зараз працюю

14 грудня 2022 року
   Цьогорічний випускник магістратури факультету конструювання та дизайну Олег Пащінський вже цілком сформований фахівець: три роки працює на автостанції «Дефі», займається технічним сервісом і обслуговуванням автомобілів Hyundai і КІА.
  • Тобто навчання поєднували з роботою? Коли влаштовувалися на роботу, не стикалися з побоюваннями, що Ви ще студент?
— Абсолютно ні. Навпаки, роботодавці зацікавлені у перспективних молодих людях, які хочуть навчатися. Тож пройшов тримісячне стажування і ось – повноцінно працюю. І робота моя мені дуже подобається. Це те, чим хотів займатися ще зі школи. А тепер вже й диплом магістра отримав.
  • До речі, про це. Ви ж прийшли до НУБіП, вже маючи диплом бакалавра іншого вишу?
— Так. Магістратуру НУБіП порекомендували друзі, запевнивши, що диплом цього університету дуже ціниться. І згодом мав нагоду переконатися в правдивості цього твердження на ділі. Тому, якщо наступне питання, чи порадив би я цей виш і факультет конструювання та дизайну для навчання, моя відповідь – 100 відсотків так, навіть 200. Говорю настільки впевнено, бо маю з чим порівняти, адже навчався в кількох навчальних закладах.
  • Чим же відрізняється наш університет від інших?
— Індивідуальним підходом. Тут ніколи не відмахнуться, якщо потрібна допомога, пояснять, якщо щось не зрозуміло. Поширеної фрази – іди вчи, якою по суті, відмахуються від проблем студента, під час навчання на факультеті конструювання та дизайну не чув.
  І дуже гарні викладачі. Особливо вдячний науковому керівникові моєї магістерської роботи – завідувачеві кафедри надійності техніки Андрію Новицькому. Це справжній професіонал своєї справи, який відчуває, де потрібна підтримка і допомога, де порада. Власне, і тему роботи мені допоміг обрати він. Знаю, що завжди зможу звернути по консультацію до своїх викладачів, прийти в alma mater. Це тепер мій другий дім.
  • Вже як випускник, який працює за фахом, скажіть: отриманої в стінах НУБіП кваліфікації вистачає?
— Цілком. Але зараз такий динамічний світ, що її потрібно буде підвищувати. Є куди рости. Наприклад, напрацювання, які я зробив у своїй магістерській, хотів би запровадити у роботу нашої станції. Зокрема, докупити певне обладнання і добрати персонал, який займатиметься одним конкретним процесом ремонту. Скажімо, тими ж гідроциліндрами. Зараз через війну бізнес переживає не кращі часи, але ідея гарна і думаю її просувати вже після нашої перемоги.
 

Ірина Кушніренко 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook