Розвиток співпраці з Австрійським університетом наук про життя (BOKU)

8 травня 2024 року
  За результатами проведеної в Ужгороді 16 квітня зустрічі австрійських та українських ректорів ЗВО, ректором Станіславом НІКОЛАЄНКОМ було досягнуто домовленості з ректором Австрійського університету наук про життя (BOKU) Євою ШУЛЕВ ШТАЙНДЛЬ (Eva SCHULEV STEINDL) щодо організації двосторонньої зустрічі науковців обох університетів для презентації та обговорення перспективних напрямків подальшої співпраці.

  07 травня 2024 року відбулася перша онлайн-зустріч між представниками Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП України) та Університетом природних ресурсів та наук про життя (BOKU). Зустріч розпочалася з виступів ректорів обох університетів – Станіслава НІКОЛАЄНКА та Єви ШУЛЕВ ШТАЙНДЛЬ, які представили учасників зустрічі кожної зі сторін та висловили важливість та перспективність подальшої співпраці.

  Від НУБіП України в зустрічі прийняли участь: проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку, проф. Вадим ТКАЧУК; проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Оксана ТОНХА; декан механіко-технологічного факультету проф. В’ячеслав БРАТІШКО; декан факультету землевпорядкування, проф. Тарас ЄВСЮКОВ; заступник декана з наукової роботи факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, доц. Микола НІКОЛАЄНКО; заступник директора з міжнародної діяльності навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства, доц. Олександр СОШЕНСЬКИЙ; професор кафедри лісівництва Сергій ЗІБЦЕВ; заступник декана з міжнародної діяльності агробіологічного факультету, доц. Ольга КРАВЧЕНКО.

  В’ячеслав БРАТІШКО представив коротку презентацію про наукові напрямки діяльність у сфері досліджень на тему "Енергетичні культури, відновлювана енергетика, навколишнє середовище". Зі сторони BOKU коротку презентацію представив професор ГЮБІТЦ про діяльність BOKU в напрямку відновлювальної енергетики.

  Коротку презентацію від НУБіП України про наукові напрямки у сфері лісівничих наук представив доц. Олександр СОШЕНСЬКИЙ. Зокрема, було представлено 4 ключові напрямки: біопродуктивність лісів та лісові екосистемні послуги; управління лісовими пожежами; агролісівництво; функціональна екологія лісових рослинно-мікробних систем.
  Зі сторони BOKU представив інформацію щодо досліджень за даним напрямком професор Харальд ВАЦИК.
  Проректор Вадим ТКАЧУК представив коротку інформацію про університет та обговорив наступні кроки співпраці, серед яких можливості подачі заявки на проЄєт міжнародної мобільності ERASMUS+ та іншу співпрацю, що сприятиме розвитку відносин між університетами.

  Микола НІКОЛАЄНКО, заступник декана з наукової роботи факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК представив потенційні напрямки досліджень в галузі харчових наук. Ольга КРАВЧЕНКО, заступник декана з міжнародної діяльності агробіологічного факультету представила потенційні напрямки можливої співпраці в сфері ґрунтознавства. Доктор Еугеніо ДІАС-ПІНЕС доповів про наукову діяльність BOKU в галузі ґрунтознавства.

 

 

  За кожним із представлених напрямків досліджень сторони обмінялися думками щодо подальшого розвитку співпраці. Ключовим результатом зустрічі було вираження зацікавленості та підтримки співпраці між університетами керівниками закладів, а також знайомство науковців спільних напрямків наукової діяльності та обмін контактами.

 Олександр Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook