Підсумки проведення секційного блоку «Вектори розвитку освіти і науки у сфері публічного права»

23 жовтня 2021 року

Підсумки проведення секційного блоку

«Вектори розвитку освіти і науки у сфері публічного права»

Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні вектори розвитку юридичної освіти і науки»

Підсумки проведення секційного блоку «Вектори розвитку освіти і науки у сфері публічного права» Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні вектори розвитку юридичної освіти і науки», що відбулись 22 жовтня 2021 року на кафедрі адміністративного та фінансового права НУБІП України, засвідчили високий рівень підготовки учасниками матеріалів тез з актуальних питань розвитку освіти і науки у сфері публічного права.

Модератором заходу виступив Володимир Курило, завідувач кафедри адміністративного та фінансового права, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України, академік Національної академії наук вищої освіти України та Академії адміністративно-правових наук, заслужений юрист України, Лауреат Премії Ярослава Мудрого, перший віце-голова Академії адміністративно-правових наук.

Науково-педагогічний склад кафедри високо оцінив виступи учасників заходу, серед яких слід відзначити: А. Василевську, Ю. Нанюк, А. Федорович, А. Попп, Д. Пєшкова, Д. Ухаля, В. Чухно, А. Завгородню та Д. Габрілчук.

  

 

За підсумками роботи учасниками секції було прийнято звітну резолюцію, в якій йдеться про те, що сучасний стрімкий розвиток освіти і науки у правовій площині у цілому, а особливо - у сфері публічного права, опосередкований доволі швидкими змінами суспільних відносин, що потребують вчасного належного рівня правового регулювання. І саме задля формування основ для створення ефективного правового регулювання суспільних відносин у публічній площині, яка, так само, стрімко видозмінюється, у тому числі, на шляху втілення євроінтеграційних намірів нашої держави, важливим та надзвичайно актуальним постають питання визначення та уніфікації напрямків розвитку освіти і науки у сфері публічного права у цілому. Адже саме вони закладають фундамент для подальшого втілення концептуального наукового бачення у правових нормах щодо регулювання відносин «держава – громадянин». 

Нагальним та вкрай актуальним вбачається необхідність удосконалення  освіти і науки у сфері публічного права у розрізі як теоретико-методологічного підходу (приведення термінології, засадничих підходів, змісту й складових блоку публічного права у відповідності до стандартів ЄС), так і правотворчого та правозастосовного. На сучасному етапі особливого значення набувають такі напрямки удосконалення освіти і науки у сфері публічного права як: сама структура та уніфікація змісту означеного правового блоку; проблематика питань місцевого самоврядування, публічної служби, запобігання та протидії корупції; реформування вказаних сфер у світлі гармонізації правових засад їх адміністрування у відповідності до законодавства країн ЄС та приведення до міжнародних цінностей і стандартів у цілому; удосконалення інституту відповідальності, зокрема, більш чіткого та структурованого розмежування адміністративної та кримінальної відповідальності тощо. 

 

Доцент кафедри адміністративного

та фінансового права, д.ю.н.,

Гулак Олена 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook