Вчимося граючи: на кафедрі фінансів проведено гру «Кеш флоу»

21 жовтня 2021, 17:13
    Весною цього року кафедра фінансів долучилася до Всеукраїнського проекту «Фінансова грамотність населення», підписавши меморандум про співпрацю з ГО «Ротарі Клуб Київ Інтернешенал». І 20 жовтня 2021 року, в рамках співпраці та з метою формування в суспільстві фінансової культури і чіткого розуміння цінності створення власного сімейного капіталу, як запоруки гідного життя та реалізації прав і свобод кожної людини, було поведено фінансову гру «Кеш Флоу» (Cash Flow).
   Групу проводили волонтери громадської організації Rotary Club International. Учасниками гри стали студенти спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування» і «Облік та оподаткування». Гра тривала більше 3 годин, за які учасники прожили близько 45 років дорослого життя.
   За час гри, так як буває в реальності, учасники пройшли через ряд помилок, пережили фінансові неприємності й успіхи, усвідомлено і не усвідомлено робили корисні / даремні витрати.
   А кінець гри був як дзеркало тобто повністю відобразив поточні звички і поводження учасників із фінансами. У кожного учасника є своє індивідуальне ставлення до грошей, до фінансового ризику, до кредиту і, відповідно, своє ставлення до боргів, до фінансових стратегій. Комусь страшно брати на себе відповідальність, ризикувати, хтось вважає за краще жити на зарплату, тим самим не поспішаючи вийти на новий рівень, а інші дуже швидко приймають рішення, набираючи кредити і здійснюючи одну угоду за одною, купуючи квартири / бізнеси, треті відчайдушно ризикують ...

   Основний посил гри – навчитися гроші працювати на себе, а не працювати за гроші. І це не про те, щоб «зробити кар'єру», а, щоб навчитися фінансової грамотності.
 
Інна Долженко,
доцент кафедри фінансів,
волонтер ГО «Ротарі Клуб Київ Інтернешенал»
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook