Візит студентів 11 групи в театр ім. І.Франка

1 жовтня 2021, 10:00

Початком мистецтва світу є театр.

Лесь Курбас

 

Студентське життя – це особливий період наповнений не лише навчанням, але і всестороннім розвитком та активностями. Студенти 11 групи 2 курсу скороченого терміну навчання ОС «Бакалавр» спеціальності «Облік і оподаткування» разом з куратором Лесею Воляк почали навчальний рік з відкриття для себе Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. 30 вересня студенти переглянули виставу «Пер Гюнт» з Остапом Ступкою в головній ролі.

 

Ця поема увібрала в себе, здається, всі наскрізні проблеми і теми, які хвилювали і хвилюють людство протягом багатьох століть:  що означає «бути собою?», як, проживши життя, залишитися вірним своїм ідеалам, не зрадити власному «я», не зійти на такий легкий шлях власних екзистенціальних рефлексій в пошуках власного «я», не перетнути межу, уявивши себе «суперлюдиною» і тим самим знищити себе? Як не піддатися на поталу амбіціям, які руйнують, роз'їдають душу, часто-густо ховаючись за високими поняттями гідності, самовдосконалення та інших моральних чеснот?

  

Атмосферність і містичність вистави досягнена блискучим поєднанням акторської гри, монохромної витонченості декорацій, тонкогаптованого мережива рухів, красивого світла і дивовижного звукового оформлення (це стосується й потрясаючого музичного ряду, й тих надлюдських звуків, що видавали голосові апарати цілком реальних людей – акторів).

 

 

 

Вистава справила сильне враження на студентів та викликала бажання повернутися в теплу атмосферу театрального мистецтва!

 

 

Леся Воляк,

доцент кафедри статистики та економічного аналізу

 

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook