День Майстер-класів на кафедрі Конярства та бджільництва

2 жовтня 2021, 22:54

 Ранкове сонце пробуджувало зранку,
Хотілось швидше йти на пари.
Посидіти трохи й мчатися на пасіку,
Де майстер-клас проводили викладачі.

    Настав той день, коли наша 2 група 4 курсу спеціальності технології виробництва та переробки продукції тваринництва, відвідала кафедру конярства та бджільництва вже не як першокурсники, а як спеціалісти в галузі бджільництва разом з іншими студентами. Попри дистанційне навчання ми все ж таки вийшли на навчання і нам вдалося потрапити на такий крутий захід.

   Завдяки Повознікову Миколі Гавриловичу ми дізнались більше про історію Голосіївської навчально-дослідної пасіки та загалом про майстер-класи які проводяться в рамках відзначення 100-річчя факультету тваринництва та водних біоресурсів.

 

   Розпочав серію майстер-класів Войналович Микола Володимирович, який на території навчально-дослідного майданчику, показав особливості огляду бджолиних сімей у різних типах вуликів, а також було відібрано стільники з медом для проведення послідуючих майстер-класів.

   Наступний майстер-клас провів Головецький Ігор Іванович, який показав особливості розпечатування медових стільників та їх відкачування на медогонці. На цьому етапі ми із задоволенням спробували самостійно відкачувати мед із стільників.

 

    Після викачування меду, настала черга його органолептичної оцінки, Ігор Іванович ознайомив всіх присутніх з методикою даної оцінки і ми розпочали оцінювати представлені зразки меду за кольором, консистенцією, ароматом, смаком та найскладніше було визначити ботанічне його походження. Результати нашої оцінки заносили в електронну форму.

     Броварський Валерій Дмитрович провів нам майстер клас з технології отримання воску та його подальшого використання в бджільництві.

    Наступним етапом було виготовлення свічок з щойно перетопленої воскової сировини. На початку, я розповіла своїм колегам чому ж, все-таки, потрібно купувати або і робити свічки власноруч з натурального воску. Для їх виготовлення використовують спеціальні силіконові форми, гніт та якісний бджолиний віск, яки розплавляють і заливають у форму. Готові свічки мають приємний медовий аромат, володіють антисептичними властивостями і є натуральним продуктом.

    За результатами проведеної оцінки меду були нагороджені переможці, я разом із своїми подругами Гранат Олександрою та Царинною Аліною завдяки знанням які одержали під час вивчення дисципліни “Технологія виробництва продукції бджільництва” а також набутих практичних навичок на цьому майстер-класі посіли перше місце. Переможців нагородили смачними та пізнавальними призами.

    Цей майстер-клас запам’ятається мені надовго, він був настільки цікавий, пізнавальний та смачний, що хочеться ще раз зануритися в атмосферу його проведення. Дякую викладачам кафедри за організацію таких майстер-класів.

Студентка 4-го курсу, 2-ї групи
Факультету тваринництва та водних біоресурсів
Кириєнко Олександра

Автор відеоматеріалів студент ТВБ 4 курсу 2 групи
Назарій Білько
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook