Фінансове та банківське забезпечення, податкове регулювання і страховий захист підприємств аграрного сектору економіки

25 вересня 2021, 11:03
    В рамках роботи Міжнародної науково-практичної конференції «Аграрна політика України в умовах глобальних викликів» присвяченій 70-річчю економічного факультету відбулося секційне засідання «Фінансове та банківське забезпечення, податкове регулювання і страховий захист підприємств аграрного сектору економіки». Керівниками даної секції були Давиденко Надія Миколаївна завідувач кафедри фінансів та Худолій Любов Михайлівна завідувач кафедри банківської справи та страхування, які на початку роботи відмітили, що тематики представлених досліджень є досить актуальними та направлені на вирішення важливих завдань.

   Сьогодні ми зібралися, зазначила Надія Давиденко, щоб поділитися своїми знаннями і дослідженнями, попри всі обмеження, дотримуючись карантинних заходів.

   Так, на секції було представлені дослідження, щодо банківського забезпечення аграрного сектору економіки України, зокрема Худолій Любов Михайлівна висвітлила питання зміни стратегії і тактики НБУ як фактору впливу для аграрного сектору економіки України. В продовження даної тематики не менш цікавою та дискусійною була доповідь Мамчур Руслана Миколаївна, яка була присвячена питанням інтеграції діяльності банків та страхових компаній України. Не менш актуальною в умовах пандемії була доповідь Костюк Вікторії Анатоліївни, щодо стану капіталу ПАТ КБ «Приватбанк» під час пандемії Covid 19, вона проаналізувала фінансові показники зазначеного банку протягом останніх років та негативні наслідки пандемії на результати його діяльності.
 

    Досить цікавими та дискусійними були дослідження пов’язані із фінансовим забезпеченням та податковим регулюванням аграрного сектору економіки. Так, Давиденко Надія Миколаївна досить детально проаналізувала питання фінансового забезпечення відтворення природного капіталу, з акцентувавши увагу присутніх на проблемах, які потребують першочергового вирішення.

   Долженко Інна Іванівна звернула увагу присутніх на зміни оподаткування ПДВ сільськогосподарських товаровиробників та їх наслідки для аграрних підприємств. В продовження даної тематики Біляк Юлія Вікторівна представила свої дослідження пов’язані із викликами які стоять перед агарними товаровиробниками.
    Досить важливим питанням для аграрних товаровиробників є їх фінансове забезпечення, тому ряд доповідачів представили свої дослідження пов’язані з вирішенням даної проблеми, зокрема Негода Юлія Володимирівна висвітлила питання державної підтримки АПК, Скрипник Галина Олексіївна досліджувала фінансування аграрного сектору за рахунок бюджетних коштів, а Тітенко Зоя Миколаївна залучення інвестиційних ресурсів в дану галузь.
 

   Варто відмітити, що аспіранти кафедри фінансів та магістри спеціальності «Фінанси банківська справа та страхування» теж долучилися до даної дискусії. Зокрема, Войцехівська Світлана Анатоліївна представила свої дослідження на тему «Теоретичні засади детінізації економіки України»; Воробей Руслан Євгенійович висвітлив питання пов’язані із динамікою структури капіталу агропромислових підприємства а Моргун Альона Сергіївна закцентувала увагу присутніх на необхідності ефективного управління депозитним портфелем банківських установ України.
 

   Теми, які були представлені на секції викликали жваву дискусію учасників конференції. На завершення учасники мали можливість обмінятися думками та прийняти участь у обговоренні актуальних питань, що висвітлювалися на конференції.


Тітенко Зоя,
секретар секції
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook