Майстер-клас з приготування м’ясних і молочних продуктів та їх дегустація
В межах програми урочистих заходів до 100-річчя факультету тваринництва та водних біоресурсів на кафедрі технологій виробництва молока та м’яса 30.09.2021 року відбудеться майстер-клас з приготування м’ясних і молочних продуктів та їх дегустація.
Час | Програма заходу |
8.30-9.00 | Вступна частина, представлення кафедри, лабораторій і лабораторного обладнання. |
9.00-11.00 | Майстер клас з приймання, оцінювання і первинної переробки молочної сировини. - відбір проб; - визначення якості та безпечності молока згідно ДСТУ 3662:2018; - сепарування молока і одержання вершків; переробка вершків і виробництво солодковершкового масла |
11.00-12.00 | Представлення технологій виробництва сирів (презентація і навчальні фільми). Дегустація сирів виготовлених з коров’ячого молока. |
12.00-13.30 | Майстер клас з оцінювання якості м’яса. - визначення свіжості м’яса; - визначення технологічних властивостей м’яса (рН, вміст вологи, вологоутримуюча здатність); - підготовка зразків для дегустації. |
13.30-15.00 | Дегустація м’яса, бульйону та м’ясопродуктів |
Заходи будуть проведені на базі навчальних лабораторій кафедри технологій виробництва молока та м’яса, аудиторії 205 і 207 у 7а навчальному корпусі.
Адреса: м. Київ, вул. Героїв Оборони 12 б.