Відкрита лекція кандидата с.-г. наук, ст.викладача Сербенюк Г.А. з дисципліни «Біорізноманіття та його збереження» для студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 101 «Екологія» на тему «Збереження біорізноманіття»

21 вересня 2021, 12:17

 Відповідно до графіку проведення відкритих лекційних і практичних занять у осінньому семестрі 2021-2022 навчального року на факультеті захисту рослин біотехнології та екології, 16 вересня 2021 року ст. викладачем кафедри екології агросфери та екологічного контролю, к. с.-г. н. Сербенюк Г.А. провела відкриту лекцію з дисципліни Біорізноманіття та його збереження» для студентів 3 курсу ІІ групи ОС «Бакалавр» спеціальності 101 «Екологія» на тему «Збереження біорізноманіття», з використанням додатку для проведення відео-конференцій Zoom.

Лекцію було присвячено збереженню біорізноманіття, а саме розглянуто  біологічні принципи, сучасні методи збереження біорізноманіття, міжнародне співробітництво в питаннях збереження біорізноманіття та національні програми збереження біорізноманіття. Було акцентовано увагу на історіі створення, меті і значенні Червоної книги МСОП. Висвітлено  питання про рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів тваринного і рослинного світу в межах території України, а також узагальнені відомості про сучасний стан цих видів тваринного і рослинного світу та заходи щодо їх збереження і відтворення.

На відкритій лекції були присутні: відповідальна від факультету за організацію   проведення та оцінювання відкритих лекцій доцент кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності, кандидат с.-г. наук, старший науковий співробітник Бондарь В. І., кандидат с.-г. наук завідувач кафедри екології агросфери та екологічного контролю Наумовська О.І., доценти кафедри Бережняк Є. М., Паламарчук С. П., Строкаль В. П., Павлюк С. Д.

Викладач добре володіє матеріалом, наведено значну кількість прикладів по впровадженню на національному і регіональному рівнях  питаннях збереження біорізноманіття.

Студенти уважно слухали лектора, приймали активну участь в обговоренні дискусійних питань.

Студентами та присутніми колегами позитивно оцінено зміст відкритого лекційного заняття, відзначено високий науково-методичний рівень володіння матеріалом.

 

 

Павлюк Сергій, 

доцент кафедри екології агросфери

та екологічного контролю

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook