Вступні випробування до аспірантури за спеціальністю «Менеджмент» пройшли успішно

6 вересня 2021, 14:31
НДІ економіки і менеджменту

   31 серпня на факультеті аграрного менеджменту в Національному університеті біоресурсів і природокористування відбувся вступний екзамен до аспірантури за спеціальністю 073 «Менеджмент».

   Стати здобувачами третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти та поповнити ряди молодих науковців у цьому році вирішили Дячок Олег Васильович, Ярмолюк Анатолій Володимирович, Кузьменко Альона Сергіївна та Чжен Яньцзя.
   Комісія у складі д.е.н., професора, директора НДІ економіки та менеджменту Талавирі М.П., гаранта ОНП «Менеджмент» к.е.н., професора, завідувача кафедри менеджменту ім. професора Й.С. Завадського Балановскої Т.І., д.е.н., професора, члена-кореспондента НАН України, завідувача кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Шинкарук Л.В., д.е.н., доцента Бутенко В.М., к.е.н., доцента, декана факультету аграрного менеджменту Остапчука А.Д. провела співбесіду із вступниками.

   Вступні випробування також відвідав завідувач відділу аспірантури к.е.н. Вакуленко Віталій Леонідович.

   Вступний іспит проведено в письмовій формі відповідно до затвердженої програми вступного випробування з комплексу фахових дисциплін для вступників на освітньо-наукову програму «Менеджмент» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти зі спеціальності 073 «Менеджмент». Програма має міжпредметний характер, охоплюючи ключові аспекти таких дисциплін, як «Менеджмент», «Стратегічне управління», «Операційний менеджмент», «Управління персоналом» «Інноваційний менеджмент» та ін.
   Під час випробування усі вступники показали високий рівень знань, продемонстрували практичну підготовленість, готовність до наукової діяльності.
   Зокрема, Дячок Олег під час співбесіди, розповідаючи про оцінювання ефективності інноваційної діяльності підприємства, поділився власним досвідом застосування нових світових тенденцій у сфері міграційної політики.


   Кузьменко Альона показала глибоке розуміння формування та реалізації кадрової політики підприємства, зокрема підкреслила важливість планування персоналу. Також змістовною була її відповідь стосовно здійснення інвестицій в аграрний сектор та необхідності управління ними.

   Ярмолюк Анатолій продемонстрував знання стосовно управління конфліктними ситуаціями на підприємствах. Також він навів приклади практичного досвіду соціального партнерства між підприємствами аграрного сектора та територіальними громадами.

   Детально охарактеризувала теоретичні аспекти стратегічного управління та планування Чжен Яньцзя. Також вона поділилася намірами досліджувати сферу управління закладами вищої освіти в Україні із застосуванням міжнародного досвіду.

   Комісія відмітила відповідний до вимог рівень теоретичних знань вступників, вміння аналізувати, практично застосовувати отримані знання, тому за результатами іспиту та співбесіди всі отримали позитивні оцінки.
   Члени комісії привітали вступників та побажали їм успіхів у здачі інших вступних випробувань, творчої наснаги у навчанні та здобутті ступеня доктора філософії (PhD).

Бутенко Віра,

д.е.н., доцент кафедри економічної теорії

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook