Науковий поступ молодих вчених кафедри

6 серпня 2021 року

Гарна новина прийшла з Болгарії від редколегії наукового збірника Forest Ideas, який індексується у міжнародній наукометричній базі Scopus. У першому випуску збірника 2021 р. опубліковано статтю, «Fractional composition and formation of forest litter in Scots pine plantations on ravine-gully systems and the plain of the central part of Ukraine», підготовлену колективом авторів – Maliuha V., Khryk V., Minder V., Kimeichuk I., Raduchych M., Rasenchuk A., Brovko F., Yukhnovskyi V.

 

У колектив авторів входять п’ять (!) науковців кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій. Приємно, що серед них молоді здобувачі – аспіранти Кімейчук І.В., Расенчук А.П. і здобувач Радучич М.І., яким ця публікація необхідна як допуск до захисту дисертації на здобуття наукового ступеню доктора філософії.

Стаття присвячена дослідженню фракційного складу і меліоративних властивостей лісової підстилки, яка відіграє важливу роль не тільки в процесах кругообігу речовин в екосистемах, але й у процесах ґрунтоутворення і відображає зональні особливості географічного положення насаджень.
У співавторів виникла ідея об’єднання матеріалів досліджень лісової підстилки, які відображають зональні особливості географічного положення насаджень. Фракційний склад лісової підстилки досліджено у чистих і мішаних насадженнях з переважанням сосни звичайної віком 14-85 років. Дослідження проведено у протиерозійних насадженнях яружно-балкових систем Придніпровської височини, у парках на Київських схилах річки Дніпра, Овруцького кряжу, а також у рівнинних умовах Київського і Житомирського Полісся.
Побажаємо молодим науковцям вчасного представлення і успішного захисту дисертаційних робіт!

Малюга В.М., автор, доктор с.-г. наук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook