Українська ресторанна асоціація відзначає якісну підготовку фахівців у сфері готельно-ресторанної справи в НУБіП України

19 липня 2021 року

 

 

     Готельно-ресторанна індустрія вже ніколи не буде такою, як була до пандемії Covid-19. Післяпандемічне зростання галузі вже почалось і триватиме найближчі п’ять років. Така ситуація вимагає не лише великої кількості фахівців ресторанної справи, яка переживає кадровий голод, а й нових підходів та технологій.
 
     На перше місце сьогодні виходить ідея безпечного споживання з максимальною користю для гостя. Безпечність, інновації, та клієнтоорієнтованість – тренди ресторанної індустрії на найближчі роки.
     Саме на ці підходи, знання та навички орієнтована сучасна навчальна лабораторія технологій у сфері готельно-ресторанної справи, що почала працювати на базі Навчально-наукового інституту неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП України) за участі Української ресторанної асоціації. Тут проходитимуть практичну підготовку фахівці спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм». Зокрема, лабораторні заняття з дисциплін «Технологія продукції ресторанного господарства», «Етнічні кухні».
     На сьогодні за цими спеціальностями в НУБіП України навчається більше 400 студентів-бакалаврів, та 40 студентів магістратури. Це – кадрова платформа майбутніх менеджерів у сфері гостинності (туризму, готельного і ресторанного господарства, курортної справи тощо). За ними полюють потужні комерційні, інвестиційні підприємства, ресторанні та готельні мережі, відомі бренди.
     Особливий акцент навчання – занурення у практику. Вже з вересня заняття проводитимуть не лише досвідчені викладачі кафедри, а й майстри-ресторатори України. На професійній кухні молодь опановуватиме кулінарне мистецтво, передові технології створення ресторанних страв, проводитиме науково-практичні дослідження. Отримані знання та вміння допоможуть майбутнім фахівцям бути конкурентоспроможними на ринку праці та презентувати українські ресторанні бренди на міжнародному ринку.
     Запрошуємо практиків ресторанної сфери до співпраці у підготовці висококваліфікованих фахівців! Свої пропозиції ви можете надсилати у приватні повідомлення онлайн-ресурсів УРА:
 
 

     Та запрошуємо студентів на навчання до НУБіП України, який ось уже 123 роки готує висококваліфікованих та затребуваних фахівців на ринку праці. За цей час він сформував собі репутацію престижного освітнього закладу, який вдало поєднує традиції з новаторством. 

 

     Готельно-ресторанна індустрія вже ніколи не буде такою, як була до пандемії Covid-19. Післяпандемічне зростання галузі вже почалось і триватиме найближчі п’ять років. Така ситуація вимагає не лише великої кількості фахівців ресторанної справи, яка переживає кадровий голод, а й нових підходів та технологій.
 
     На перше місце сьогодні виходить ідея безпечного споживання з максимальною користю для гостя. Безпечність, інновації, та клієнтоорієнтованість – тренди ресторанної індустрії на найближчі роки.
     Саме на ці підходи, знання та навички орієнтована сучасна навчальна лабораторія технологій у сфері готельно-ресторанної справи, що почала працювати на базі Навчально-наукового інституту неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП України) за участі Української ресторанної асоціації. Тут проходитимуть практичну підготовку фахівці спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм». Зокрема, лабораторні заняття з дисциплін «Технологія продукції ресторанного господарства», «Етнічні кухні».
     На сьогодні за цими спеціальностями в НУБіП України навчається більше 400 студентів-бакалаврів, та 40 студентів магістратури. Це – кадрова платформа майбутніх менеджерів у сфері гостинності (туризму, готельного і ресторанного господарства, курортної справи тощо). За ними полюють потужні комерційні, інвестиційні підприємства, ресторанні та готельні мережі, відомі бренди.
     Особливий акцент навчання – занурення у практику. Вже з вересня заняття проводитимуть не лише досвідчені викладачі кафедри, а й майстри-ресторатори України. На професійній кухні молодь опановуватиме кулінарне мистецтво, передові технології створення ресторанних страв, проводитиме науково-практичні дослідження. Отримані знання та вміння допоможуть майбутнім фахівцям бути конкурентоспроможними на ринку праці та презентувати українські ресторанні бренди на міжнародному ринку.
     Запрошуємо практиків ресторанної сфери до співпраці у підготовці висококваліфікованих фахівців! Свої пропозиції ви можете надсилати у приватні повідомлення онлайн-ресурсів УРА:
 

     Та запрошуємо студентів на навчання до НУБіП України, який ось уже 123 роки готує висококваліфікованих та затребуваних фахівців на ринку праці. За цей час він сформував собі репутацію престижного освітнього закладу, який вдало поєднує традиції з новаторством. 

За матеріалами інтернет-видання "Ресторатор"

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook